Hirdetés

Egy vírusként terjedő üzenet teszi működésképtelenné sokak PlayStation 4-ét

|

Nagyon kellemetlen hiba ütötte fel a fejét a Sony konzoljának a rendszerében.

Hirdetés

Az utóbbi napokban egy furcsa, a PlayStation Network-ön terjedő üzenet bénítja meg több felhasználó konzolját.

Hirdetés

Egy Reddit felhasználó hívta fel a figyelmet a hibára, amibe egy Rainbow Six: Siege mérkőzés közben futott bele. A fórumozó leírása alapján az egyik szemben álló játékos küldött az egész csapatának egy furcsa üzenetet, az pedig azonnali fagyást okozott a konzolban, amit egyedül a gyári beállítások visszaállítása tudott orvosolni - ez, vagyis a factory reset egyúttal mindent töröl a gépről, szóval nem jó móka. Azóta a játék különböző fórumain számos panasz érkezett hasonló esetekre.

A hibát két különleges szimbólum idézi elő, amit többen is megpróbáltak reprodukálni másodlagos felhasználók segítségével, minden esetben hasonló lefagyással találkoztak a végén. A rendszer egy CE-36329-3 számú hibaüzenetre hivatkozik ekkor, ami a Sony elmondása szerint a PlayStation 4 rendszerében okoz problémát. A cég különböző tanácsai elvileg abszolút nem segítenek az érintett játékosokon, ám egy ResetERA felhasználó talált egy kellemesebb megoldást, mint a factory reset. A hibát előidéző üzenetet követően ki kell kapcsolnunk a konzolt, be kell jelentkeznünk a PS4-es mobilapplikációba, majd onnan törölnünk a gyanús üzenetet. Ha ez megvan, akkor a bekapcsoló gomb 7 másodperces nyomva tartása után hozzáférhetünk a konzol csökkentett módjához, ahol a "Rebuild the Database" funkcióval újból életet lehelhetünk a konzolba.

Létezik mód arra is, hogy megelőzzétek a bajt: ha egészen egyszerűen letiltjátok az üzenetek fogadását, akkor biztosan nem tud senki sem kellemetlenséget okozni nektek. Ehhez először be kell lépnetek a Beállításokba, majd rányomni a Fiókkezelésre. Ezután keressétek meg az Adatvédelmi beállításokat, és a Personal Info - Messaging menüben a Messages résznél válasszátok ki a Friends Only lehetőséget, ha csak a barátaitoktól szeretnétek üzeneteket kapni, vagy a No One-t, ha senkitől sem.

Egyelőre nem tudni pontosan hány gépet is érintett a hiba, de az biztos, hogy a Sonynak be kell tömnie a rést a rendszerben. A cég egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a jelenséggel kapcsolatban, addig is mindenképpen jelentsétek azok felhasználókat, akik esetleg nektek is ilyen üzeneteket dobálnának.

Van olyan köztetek, aki találkozott már a hibával?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)