Hirdetés

Pénteki kulissza - a gép forog, az alkotó(k) pihen(nek)

|

Tegnap este megtörténtek az augusztusi GS utolsó simításai, ennek örömére ma megmutatjuk, milyen csendes volt a reggel.

Hirdetés

Ma egy kicsit hamarabb jöttem be, mint szoktam, és megcsapott a lapleadás utáni nyugalom szele. Gondoltam, megosztom veletek. Elöljáróban érdemes tudni, hogy húzós napokon vagyunk túl, mert a DVD-leadás sem volt egyszerű, sőt, ott teljesen igaznak bizonyult a mondás, hogy tegnap is ma feküdtem le, és ma is holnap fogok".

A lapleadás hasonló körülmények között zajlik, próbáljuk az utolsó utáni másodperceket is kihasználni, és a begördülő hírekből frissíteni a vonatkozó rovatot, hogy ne maradjatok le semmiről. Kiváló grafikusunkat agyament ötletekkel bombázzuk, hogy mi lenne, ha ennek és annak a játéknak a háttere olyan lenne, hogy egy UFO éppen egy ökröt rabol el, miközben az előtérben John J. Rambo próbál meg puszta kézzel meghámozni egy sziámi macskát.

Eskin gőzerővel keresi az elütéseinket, zavaros mondatainkat (de ilyenek nincsenek), elfelejtett képalákat, vagy kihagyott vesszőket.EndreMan viharsebességgel vágja a felvételeket, közben megpróbálja elhárítani a technikai hibát, mely a LIVE-ban adódott. RG beugrik Gyu helyett a Kérdezz-felelekbe, így Chavalier egyedül marad a legutolsó átolvasásra, de neki meg sem kottyan, mert harcedzett fiatalember.

Mazur ügyet intéz, telefonál, majd az utolsó pillanatban beesik az előbb említett Kérdezz-felelekre, ám abban a néhány másodpercben, mire adásba kerül, rendezi a sorait és mindez nem látszik rajta. Napok óta keményen dolgozunk azon, hogy mint mindig, augusztusban is a hónap harmadik csütörtökén megkapjátok a friss és ropogós GS-t, tele érdekesebbnél érdekesebb tartalmakkal, és jól esik egy pillanatra hátra dőlni, amikor eljutunk oda, hogy véglegesen összeállt a lap, és mehet a nyomdába.

De ha már itt tartunk, ejtsünk néhány szót a hétköznapokról is. Van egy alapvetően hibás koncepció a szerkesztőségi munkáról, mely arról szól, hogy játszunk. Jó is lenne, ha így lenne, de ez nem felel meg a valóságnak. Napjaink jelentős hányadát a GSO, a filmes tesztek felmondása, és a nyomtatottba való írás teszi ki.

Az online hírezés visszajelzéseit igyekszünk folyamatosan nyomon kísérni, hiszen Ti is látjátok, hogy kevés olyan, kommentben hozzánk intézett kérdés, vagy észrevétel van, amit figyelmen kívül hagynánk. Sokszor kell egy adott hírnek a hátterét felderíteni, hogy elkerüljük a félrevezető, vagy félinformációk kikerülését, de mint minden olyan helyen, ahol munka folyik, itt is előfordulnak hibák.

Ezekre általában expressz érkeznek a visszajelzések, hol szebben, hol csúnyábban megfogalmazva, de ha jogos az észrevétel, minden esetben megköszönjük, és javítjuk. A hírezés azonban nem merül ki ennyiben, ugyanis az érzékenyebb témák esetében valóban folyamatosan figyeljük a hozzászólásokat, mert előfordul néha, hogy valakit elragadnak az indulatai, és ilyenkor igyekszünk a megfelelő módon reagálni annak érdekében, hogy senki ne bántódjon meg.

Szerencsénk van, ugyanis a GSO-t javarészt normális hangvételű, kulturált viták jellemzik, de ha mégis véleménykülönbségre kerül sor, akkor azt általában ügyesen rendezitek egymás között. Természetesen nekünk is megvannak a magunk problémái, de őket általában elég gyorsan ki tudjuk szűrni, még akkor is, ha újraregisztrálnak. Visszatérve a játékra, ha azt állítanánk, hogy semmit nem játszunk, az sem lenne igaz.

A Driver: San Francisco esetében EndreMannal vetettük rá magunkat, a FIFA 12-nél szintén EndreMan ugrott elsőként, a Fruit Ninja a fél szerkesztőséget odavonzotta, és úgy ugrándoztunk, mint a Dózsa György Emlékversenyen győztese, miután fél percet töltött az izzó főzőlapon (megtörtént kollégiumi eset). A Kinectes játékok esetében amúgy is általában többen gyűlünk össze, mert szeretünk kacagni egymáson, de a MS. Explosion Man-t is kukkoltuk, amíg Mazur játszott.

Mindezek után talán érthető, hogy miért esett jól egy pillanatra megpihenni, és szétnézni a csendben pihenő szerkesztőségen ma reggel, még mielőtt a székeket ellepik a kollégák, és megkezdődik a szokásos munka. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)