Hirdetés

PC-s és xboxos játékokba költözik a Copilot, a Minecrafttal mutatták be, mit is tud az AI ezen a fronton

|

A világ legnépszerűbb játékával demózta a Microsoft az AI-asszisztens képességeit.

Hirdetés

Eddig sem titkolta a Microsoft, hogy a mesterséges intelligenciára támaszkodó megoldásokban látja a jövőt, de a tegnapi AI-fókuszú bemutatója végképp nem hagy kétséget afelől, hogy Redmondban mindent ennek a szegmensnek kívánnak alárendelni, akár még azon az áron is, hogy így nem sikerül teljesíteni a korábban megfogalmazott ambiciózus klímacélokat. Az Asus és a Qualcomm segítségével megálmodott Copilot+ PC-k mellett bemutatkozott az elsőre meglehetősen rémisztőnek hangzó Recall funkció, valamint a MacBook Airt bucira verő új Surface Pro, de a gamereknek is jutott egy meglepetés.

Az előadás során ugyanis a 15. születésnapját nemrég Jason Momoával és Jack Black-kel ünneplő Minecrafttal demonstrálták, hogy mennyire hasznos is lehet játék közben a ChatGPT-4o-val felturbózott Copilot. A Microsoft AI-asszisztense  véget vethet annak, hogy ha elakadunk vagy bármilyen okból segítségre szorulunk, akkor Wiki-ket és részletes guide-okat lapozgatva, esetleg YouTube-videókat nézegetve kelljen megoldást keresnünk a problémánkra.

Hirdetés

A lenti videóban 11:55-nél kezdődik az a rész, amelyben természetesnek hangzó párbeszéd bontakozott ki a Copilot és a vele a képernyőjét megosztó játékos között. Az AI-asszisztens azonnal felismerte, hogy melyik játékról van szó, és hamar megértette, hogy a játékos nem tudja, hogyan kell kardot kovácsolni. Ekkor átnézte az inventoryt és közölte, hogy mi hiányzik még a művelethez. A gyűjtögetésből viszont nem lett semmi a közelben felbukkanó zombik miatt, de a Copilot azonnal alkalmazkodott az új helyzethez, és menekülésre, rejtőzködésre biztatta a játékost.

Az még nem világos, hogy a Copilot pontosan mikor válik a Minecraft-játékosok elválaszthatatlan társává, ahogy az sem, hogy mely játékok következnek a sorban, bár egy, a bemutatón levetített videó alapján előbb vagy utóbb a Sea of Thieves és a Microsoft Flight Simulator is csatlakozik majd ehhez a körhöz. Ahogy az sem megjósolható, hogy mennyire nyeri majd el a megoldás a játékosok tetszését. A piac mindenesetre jól fogadta a Microsoft mesterséges intelligenciával kapcsolatos bejelentéseit, mivel a vállalat részvényeinek árfolyama 1,22 százalékpontot emelkedett a tőzsdén.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)