Hirdetés

Online co-op akciójátékon dolgozik a PlayStation London

|

Még az sem kizárt, hogy a PC-sek is azonnal megkapják a London fantasy-változatában játszódó történetet.

Hirdetés

A hivatalosan London Studio néven futó PlayStation London már 2002 óta gyártja a játékokat, eddig elsősorban a PSVR-ra megjelent VR Worlds és a Blood & Truth révén szerezve hírnevet magának. A csapat kapcsán ugyanakkor már tavaly kiszivárgott, hogy egy teljesen új, next-gen IP-n dolgoznak.

Ennek mibenlétére derülhetett most fény a Sony Interactive Entertainment (SIE) blogján megjelent interjúból, amely a londoni brigád vezetőivel, Stuart Whyte-tal és Tara Saundersszel készült.

A beszélgetés során ugyanis elárulták, hogy egy PlayStation 5-ös kooperatív akciójátékon dolgoznak, amely napjaink Londonjának varázslattal felturbózott másába helyezi a cselekményt:

"Ez London egy modern fantasy-változata, s egy kooperatív akciójáték. És amit igazán szeretünk ebben a projektben, az az, hogy lehetőséget ad nekünk arra, hogy bemutassunk egy csomó csodát és varázslatot. Ez a mi szülővárosunk, és az ötlet, hogy a fantáziát egy hihető, modern londoni világba helyezzük, nagy izgalommal tölt el minket."

- jellemezte a projektet Tara Saunders, aki azt is elárulta, hogy a Horizon Zero Dawn inspirálta a téma mögötti ötletelési folyamatot.

Hirdetés

A csapaton belül nagyjából 60 eltérő variációval álltak elő, amelyeket aztán a PlayStation Studios körében, majd egy brit és amerikai gamerekből álló fókuszcsoportban szűrtek tovább.

Végül így tették le a garast a Londont és a fantasy világát összemosó elképzelés mellett, melynek megvalósítása a London Studio házon belül fejlesztett motorjával, a Sohóval zajlik. A készítők elmondása szerint ezt az alapjaitól szabták a PlayStation 5 hardveréhez, így már a végsőkig kihasználja az új generációs hardver teljesítményét.

Magáról a játékról sajnos csak a fenti koncepcióképet kaptuk, azt viszont még érdemes felelevenítenünk, hogy a Sony csapatait összefogó PlayStation Studios fejese,  Hermen Hulst egy néhány héttel ezelőtti interjúban úgy nyilatkozott, hogy  az online live service címek akár az első naptól elrajtolhatnak PC-n is. Így tehát nincs kizárva, hogy a London Studio által kalapált projekt egy percig sem lesz platform-exkluzív.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)