Hirdetés

Nem minden FIFA 21 eredményünket vihetjük tovább az új konzolgenerációra

|

Azok a mentések, amiket a PS4 vagy az Xbox One a konzolon tárol, azok maradnak ott, ahol vannak.

Hirdetés

Mivel az EA ingyenes frissítést ajánl mindenkinek, aki a FIFA 21 példányát a PlayStation 4-ről 5-re vagy Xbox One-ról Xbox Series X-re vinné, tisztázniuk kellett a helyzetet a mentésekkel kapcsolatban. A FIFA Ultimate Team és a Volta pályafutásunkat vihetjük majd egyik generációról a másikra, de a többi módban elért eredemények hátra maradnak.

Ez azt jelenti, hogy az Online Season, Co-Op Season, Career Mode, és Pro Club módokat kezdhetjük majd elölről, ha konzolt váltunk.

Hirdetés

Az Eurogamer újságírói megkérdezték az EA-t arról, hogy pontosan mi is az oka ennek, Aaron McHardy (FIFA vezető producer) pedig készségesen válaszolt.

"Amikor elkezdtünk fejleszteni az újgenerációs gépekre, akkor voltak dolgok, amikről le kellett mondanunk. Úgy döntöttünk, hogy az időt, amit a mentések átjárhatóságára szántunk volna inkább az új funkciók és a közösségi visszajelzések alapján javasolt változtatásokra fordítjuk. Mivel mind a FUT, mind a Volta szerver-alapú módok, így ezek eredményeit a játékosok megtarthatják."

Az igazán érdekes része ennek az egésznek, hogy a PlayStation 4 és PlayStation 5 közötti mentés átvitel több fejlesztőnél is problémás. A Yakuza: Like A Dragon fejlesztői is kijelentették, hogy nem lehet majd átvinni az eredményeinket, és a Codemasters is hasonlóan nyilatkozott a Dirt 5 kapcsán. Xbox konzolok esetében a Smart Delivery rendszer (amit amúgy az EA valamiért nem használ) jelentősen megkönnyíti a mentések átvitelét.

McHardy nyilatkozata szerint úgy tűnik, nem annyira egyszerű ez, hogy csak fel kell pattintani egy kapcsolót, és minden működik a generációváltásnál. Őszintén reméljük, hogy a FIFA 21 csiszolgatására fordított idő meghozza a gyümölcsét legalább, ha már ilyen lemondásokkal jár a tökéletesítgetés.

Címkék: #fifa 21 #foci #ea
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)