Hirdetés

Nem jön PC-re a Final Fantasy XVI, és a Square Enix nagyon ideges azok miatt, akik ennek ellenkezőjében reménykednek

|

Bár a bejelentő előzetes azt állította, lesz PC-s változat a Final Fantasy sorozat következő részéből, a Square Enix következetesen tagad.

Hirdetés

2020. szeptember 16-án érkezett a Final Fantasy 16 első videója, amivel a Square Enix először mutatta meg a világnak a nagy múltú sorozat új részét. A videó legvégén méretes szöveggel, és egy PlayStation logóval tudatták, a játék a Sony új konzolja, a PlayStation 5 exkluzív címe lesz, icipici betűvel viszont odabiggyesztették, hogy később PC-re is érkezik.

A számítógépes verzió létét azóta a Square Enix minden lehetséges módon próbálja tagadni, és láthatóan nagyon elegük van abból, hogy a játékosok nem törődnek bele a játék exkluzivitásába.

Hirdetés

A hivatalos kommunikáció szerint a megjelenéstől számított hat hónapig nem lesz elérhető egyéb platformokon a játék, ami egyértelművé teszi, hogy a PS5-ösök csak előnyt élveznek, de később más platformok tulajdonosai is belevethetik magukat a kalandokba. Korábbi pletykák alapján a PC-sek leghamarabb a megjelenés után fél évvel, az xboxosok pedig minimum egy év elteltével léphetnek Valisthea földjére.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A napokban Naoki Yoshida, a játék producere viszont totálisan az exkluzivitást igyekezett bizonygatni Egy Final Fantasy 14-es livestream során úgy tett, mintha azt sem tudná, hogy PC-re is megjelenhetnek egyáltalán játékok.

"...senki egy szót sem szólt arról, hogy lesz PC-s verzió [...] Miért tesz mindenki úgy, mintha a megjelenés után hat hónappal kijönne PC-re is? Ne foglalkozzatok ilyen dolgokkal, inkább vegyetek egy PS5-öt."

Valószínűleg az utolsó néhány szó ad magyarázatot az egész viselkedésre, hiszen a Final Fantasy 16 a Sony konzoljának egyik idei húzócíme lesz, emiatt fontos, hogy minél több gépet el tudjanak adni a játékkal. Yoshida egyébként később bocsánatot kért a szélsőséges megnyilvánulása miatt, és elmondta, szívüket-lelküket beleteszik a játékba, szóval nagyon reméli, hogy a közösség is izgatottan várja a Final Fantasy 16-ot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)