Hirdetés

Négy magos processzorok már novemberben?

|

A világ nagy processzorgyártói az órajelet már nemigen tudják növelni, azonban az egy tokozásban lévő magok számát igen. A verseny fokozódik...

Hirdetés

Most már hivatalos: Az Intel első négy magos Kentsfield CPU-ja novemberben jelenik meg. Az Extreme sorozatba tartozó proci "70%-al gyorsabb", mint a Core 2 Duo, persze ez azokra a felhasználásokra vonatkozik, amelyek kihasználják egy proci több magját. A chipen 8MB cache lesz és 2.66 GHz-en fut majd (végülis két Core 2 Duo 6700-ról van szó egyben). Az Intel első, átlagos vásárlóknak szánt négymagosa 2007 első negyedévében jelenik majd meg Core 2 Quad néven várhatóan 2.4GHz-es magsebességgel. Persze a nagy ellenfél, az AMD sem pihen közben.
Piaci értesülések szerint az AMD is novemberben dobja majd piacra az Intel quad-core procijaival versenyző csipjeit 4x4 "kódnéven". Rendelkezésünkre álló források szerint három CPU lesz benne a 4x4 sorozatban, méghozzá a 2.6GHz-es FX-70, a 2.8GHz-es FX-72 és a 3.0GHz-es FX-74.
Várható árakról és magyarországi "elérhetőségről", egyelőre nincs hír.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)