Hirdetés

Napi büntetés: két bűnözőzseni azért vállalt munkát, hogy lenyúlhassa az év egyik legjobban várt játékat

|

A legszebb a történetben, hogy az esetek között nincs semmi összefüggés, mindössze ugyanaz a megoldás jutott eszükbe ugyanakkor.

Hirdetés

A japán Shūkan Bunshun nevű heti hírlap általában közéleti hírekkel, leginkább politikával foglalkozik, de ezúttal egy nagyon érdekes, számunkra témába vágó sztorit is lehozott. A lap arról számolt be, hogy egy 21 éves és egy 24 éves férfi hogyan került be az ottani Amazonhoz, és nyúlta le megjelenés előtt a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 1-1 példányát. A két férfi külön-külön követte el a bűncselekményeket, de a sztori nagyon hasonlóan futott le mindkettőjük esetében.

A magazin forrása az Amazon Mr. A néven megjelölt alvállalkozója volt, aki együtt dolgozott egy raktárban mindkét férfival. A sztori első felét a 21 éves férfi szolgáltatta, akit nagyjából egy hónappal a Tears of the Kingdom megjelenése előtt vettek fel a céghez futár pozícióba. Néhány nappal a játék tényleges megjelenése előtt a férfi egyszerűen nem ment be dolgozni többet.

Hirdetés

Amikor Mr. A felhívta az érintett személy otthoni telefonszámát, akkor annak édesanyja válaszolt. A nő egyszerűen kijelentette, hogy a fia otthon ül és játszik. Amikor Mr. A kiderítette, hogy a legújabb Zeldáról van szó, aminek még se a digitális, se fizikai példánya nem kerülhetett piacra, azonnal berendelte a dolgozót, aki azonnal be is vallotta tettét. Elmondta, hogy csak a Zelda miatt vállalta a melót, és a raktárból nyúlta le a kérdéses példányt. A játékot visszaadta, az árát kifizette, a munkáját pedig természetesen elvesztette.

A második sztori főszereplője a 24 éves kolléga volt, aki egy picit komplexebb tervvel állt elő. Ez a friss munkatárs is "elfelejtett" munkába menni a Tears of the Kingdom megjelenését megelőző napokban, ezért Mr. A ismét a Zeldát sejtette a háttérben. Ezúttal is megtörtént a szembesítés, de az úriember nem csak hogy lenyúlt egy TotK példányt, de vitt magával egy Amiibot, egy Zelda-témájú Pro kontrollert és más kegytárgyakat is. Ő azt tervezte, hogy ezeket majd továbbadja egy aukciós oldalon.

A Shūkan Bunshun azért hozta fel ezeket a sztorikat, mert kezd növekvő problémává válni az iparban. Mr. A ezt a helyzetet használta ki panaszainak szétkürtölésére, ugyanis elmondása szerint az Amazon Japan szereti elásni ezeket az ügyeket. Olyan esetekről beszélünk, melyek egyébként bűncselekménynek számítanak, és komoly büntetéseket vonhatnának maguk után.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)