Hirdetés

Mivel sarcolnak minket a konzolgyártók?

|

Az új konzolgeneráció bővelkedik a különböző kiegészítőkben, melyeket külön várásolhatunk meg, az alapfelszereléstől függetlenül. Kontrollerek, kamerák, adapterek, mind-mind extra bevételt jelentenek a nagy konzolgyártók számára.

Hirdetés

Tekintsünk hát kicsit körbe az új generáción: A "legszegényebb" kiegészítő felhozatallal jelenleg a Playstation 3 rendelkezik. Az előző generációból hátramaradt PS2 memória kártyák mellett, mindössze controller adapterrel és bluetooth távirányítóval bővíthetjük készleteinket, azonban várható a késöbbiekben wireless headset, és a sikeres Eye-toy HD változata. A Nintendo már jóval több extra tartozékkal lát el minket: Wii-nkhez van külön megvásárolható Nunchuck, ami sok játékhoz elengedhetetlen kellék, de kell egy Classic Controller is, ha Virtual Console játékainkat szeretnénk élvezni. Továbbá vásárolhatunk USB LAN adaptert, WiFi adaptert, növelhetjük a játékélményt kormány formájú Wii-mote tokkal, és hamarosan a pisztoly formájú tok is színrelép. Végül itt van nekünk az Xbox360, mely a "legöregebb" versenyző a három konzol közül. A piacon töltött ideje alatt sikerült számos kiegészítővel ellátnia játékosait a Microsoftnak, így megtalálható termékei között a vezetékes mellett a vezeték nélküli controller, DVD távirányítók, Play-and-Charge készlet, újratölthető elemek, Gyorstöltő felszerelés, két különböző méretű memória kártya (64 Mb-os és 512 Mb-os változatok), vezetékes és vezeték nélküli headset, két féle merevlemez (20 GB-os és 120 GB-os), Vision kamera, vezeték nélküli versenykormány és még rengeteg más egyéb. A körkép akkor válik teljessé, ha egy pillantást vetünk az előző generáció felhozatalára, ahol jóval kevesebb kiegészítőt kaphattunk gépeinkhez (memória kártyák, network adapter, Wavebird wireless controller a Gamecube-hoz). A gyártók tehát észrevették az extra tartozékokban rejlő bevételi lehetőségeket, és ki is használják azt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)