Hirdetés

Mi került 99 dollárba egy Early Access játékon?

|

A 3000AD játéka, a Line of Defense hamarosan elérhető lesz a Steam Early Access-en, viszont a fejlesztők megkérik az árát a korai hozzáférésnek.

Hirdetés

A Line of Defense-szel nem nagyon foglalkoztunk korábban a GSO-n, pedig a 3000AD nem számít gyenge kezdőnek az iparban és sok sikeres játékot tettek már le elénk. 

A Line of Defense egy sci-fi MMO, amiben több ezer játékos harcol majd egymással az űrben elszórt bázisok feletti uralomért, különböző szervereken. A 3000AD úgy döntött, hogy - sok más fejlesztőhöz hasonlóan - megpróbálkozik a Steam Early Access-szel, de nem azért, mert szükségük van a pénzünkre, hogy befejezhessék a játékot. Szerintük ez egy nagyon jó módja a játék tesztelésének, hogy kiderüljön mire van még szükségük és mi az amit felesleges lefejleszteni.

A játékosok számára viszont az Early Access pusztán egy jó lehetőség, hogy korábban elkezdhessenek játszani azokkal a játékokkal, amik érdeklik őket, nem feltétlenül a fejlesztés segítése miatt vásárolják be magukat a programba. A 3000AD nem ezt akarja, nekik megbízható visszajelzésre van szükségük, ezért egy elég mackós árcédulát raktak a Line of Defense Early Access kiadására.

Kilencvenkilenc dollárt kérnek azoktól, akik szeretnének a megjelenés előtt belekóstolni a játékba, ami még a AAA szuperprodukciótól is elég durva, nemhogy egy olyan címtől, ami még készen sincs. A csomaghoz persze jár az úgynevezett Tactical Advancement Level IV kit, ami önmagában 70 dolcsi, a Line of Defense Tactics és még egyéb játékbeli apróságok is.

"A 99 dolláros Early Access ár - amihez egy csomó tartalom is jár - bebiztosítja, hogy csak olyan komoly érdeklődők jelentkeznek, akik valóban hasznos visszajelzésekkel tudnak majd szolgálni" - mondta Derek Smart a 3000AD elnöke, majd hozzátette: "Egyszerűen nem vagyunk kíváncsiak azokra az ingyenélőkre az Early Access programban, akik nem tudnak hasznos - vagy egyáltalán akármilyen - visszajelzést nyújtani, miközben mi fizetjük a háttérszolgáltatásokért a pénzt". 

Ez bizony egy elég furcsa hozzáállás, de Smart meg van róla győződve, hogy a játék potenciális közönségét meggyőzi majd. A Line of Defense megjelenés az Early Access-en valamikor júliusban esedékes.

Ti mit gondoltok erről az egészről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)