Hirdetés

Feltörték a Marvel Twitterét

|

Egy hackercsoport szerzett hozzáférést a Marvel több fiókjához, azonnal a világ tudtára is adták, hogy átvették az irányítást a kommunikációs csatornák felett.

Hirdetés

Sajnos ahogy az éves összegzésekből kiderül, sokan nem fordítanak kellő figyelmet a biztonságra, és néha még olyan nagy nevek is elképesztően béna jelszavakat választanak, mint Mark Zuckerberg, akinek a Twitterét a "dadada" jelszóval törték fel.

Néhány órával ezelőtt a Marvel több Twitter fiókján, köztük a központin, a Daredevil, a Jessica Jones, a Luke Cage, az A galaxis őrzői és a Bosszúálók saját oldalán is az alábbi üzenet jelent meg:

Az OurMine egy ismert csoport a szakmában, akik valahol a szürkezónában dolgoznak. A már említett Mark Zuckerberg mellett ők törték fel a Google-ös Sundar Pichai, a twitteres Jack Dorsey és a Wikipédiát alapító Jimmy Wales fiókját is korábban.

A Marvel nem kommentálta az esetet, de remélhetőleg felveszik a kapcsolatot a csapattal (vagy egy másik biztonságtechnikai céggel) és rendet tesznek a jelszavak körül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)