Hirdetés

Marc Whitten otthagyja a Microsoftot

|

Az Xbox részleg vezető termékmenedzsere 14 év után hagyja ott a Microsoftot, hogy egy szórakoztatóelektronikai eszközökkel foglalkozó cégnél folytassa karrierjét.

Hirdetés

Marc Whitten 2000-ben került a vállalathoz, azóta három konzolgenerációt vitt sikerre a Microsoft színeiben. Fontos szerepet játszott az Xbox 25 millió, valamint az Xbox 360 80 millió példányának értékesítésében, de az Xbox Live életében is kulcsfontosságú figura volt.

"Fantasztikusan éreztem itt magam az elmúlt 14 évben, ahol a legjobb terméken dolgozhattam a legjobb csapattal, mindezt a legjobb közösség számára. Egy remek csapat részese lehettem, a rajongóink pedig a legfantasztikusabbak a világon. A karrierem csúcspontja volt, hogy egy ilyen terméken dolgozhattam. Nehéz szívvel búcsúzom, de tudom, hogy jó kezekbe kerül az Xbox One jövője.

A csapat megmaradt tagjait Terry Myerson felügyeli majd. Phil Spencer és Yusuf Mehdi is köszönetet mondott az együtt töltött több mint egy évtizedért, amit közösen dolgoztak végig a Microsoftnál. Marc Whitten a Sonos nevű vállalatnál folytatja, vezető termékmenedzseri pozícióban.

Whitten egyébként az eheti GDC-n tartott volna előadást, kilépése miatt Phil Spencer előadása kap majd helyet a konferencián.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)