Hirdetés

Lesz brit játéktörvény?

|

Nagy Britannia második legnagyobb pártjának elnöke a minap nyíltan szót emelt számos társadalmi probléma ellen, azonban az okok között szerinte komoly szerep jut a videójátékoknak is.

Hirdetés

A Konzervatív Párt egyébként a legtöbb taggal rendelkező, legrégebbi politikai szerveződés a szigetországban - momentán a parlamenti helyek számában második. Az úriember, aki a pártot vezeti David Cameron névre hallgat, és a brit Guardian Unlimited-re támaszkodva a következőket mondta:

"Soha nem fogunk elbánni a bűnözéssel, hacsaknem átfogó képet alkotva azt mondjuk: Igen, szigorú törvények kellenek, erős rendőrségi fellépés és a társadalmunk megerősítése. [...] És ebben benne foglaltatnak véleményem szerint a videójátékok és effélék, aminek kapcsán el kell gondolkodnunk, hogy miféle környezetben nőnek fel az emberek."

Mindez előtt a zene- és filmiparról, illetve a mindennapi/alkalmi erőszakban betöltött szerepükről is beszélt - ami kiragadva még talán helytálló is lehet - majd volt pár bandákról meg graffitiről szóló szép átlagmondat is. Az ottani politikai csatározásokhoz semmi közünk, de úgy tűnik valakik ismét a nem éppen megfelelő dolgokon vernék el a port... Egyesek rögtön a Pink Floyd nagyszerű művéből, a Falból rendeltek képet a hírhez, és agymosásról beszélnek. Hát ne legyen igazuk.

 

185px-Davidcameron.jpg

Lehet a brit srácok jobban "szeretik" majd, mint JT-t?
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)