Hirdetés

Kutatással jártak utána, melyik a valaha készült legfélelmetesebb horrorjáték

|

Viccelődhetünk a brit tudósokkal, de tényleg ők a felelősek a kutatásért.

Hirdetés

Melyik a legfélelmetesebb horror? A választ rengeteg tényező befolyásolhatja. Van valamilyen fóbiád? Megrémisztenek a földön kívüli lények, vagy inkább a megmagyarázhatatlan dolgoktól tartasz? Brit tudósok most megpróbáltak utánajárni, hogy melyik a világ legfélelmetesebb horrorjátéka, a kutatás során azonban az előbb felsorolt tényezők nem számítottak, valami más alapján állították fel a ranglistát.

A Broadband Choices' Science of Scare kutatása 2020-ban indult, aminek keretén belül azt figyelték, hogy egyes horrorjátékok közben milyen pulzussal rendelkeznek a játékosok. Nem tudjuk, hogy ez mennyire jó szempont, pláne, hogy ez volt az egyetlen tényező, hiszen az ember pulzusa nem kizárólag a félelemtől emelkedhet, de ebbe most ne menjünk bele.

A ranglista első öt játékánál egy ismétlődő trend figyelhető meg, miszerint mindegyik FPS, ahol valamiféle bezártságból kell menekülni úgy, hogy tulajdonképpen nem tudjuk felvenni a harcot a ránk váró fenyegetésekkel.

Hirdetés

Az ötödik helyre az Outlast 2 ért oda, a negyedik a Five Nights At Freddy's 4 lett, a harmadik helyet a Visage szerezte meg, az ezüstöt pedig az Alien: Isolation vihette haza. A rendkívül körültekintő és alapos kutatás szerint a legfélelmetesebb horrorjáték nem más, mint a MADiSON. A felmérésben résztvevők átlagos pulzusa 97 volt, ami 32-vel van az átlagos nyugalmi állapot felett.

A legmagasabb mért érték 131 volt, ez egy közepes edzés mértékének felel meg. Nektek mi volt az eddigi legparább játékos élményetek?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)