Hirdetés

John Riccitiello EA részvényeket vásárol

|

A világ második legnagyobb független kiadóvállalatának vezérigazgatója saját cége részvényeiből vásárolt be.

Hirdetés

Az elmúlt néhány hónap az új játékok kiváló teljesítménye ellenére (kivéve a nagyot bukó FaceBreaker) nem alakult túl jól az Electronic Arts számára. A pénzügyi válság hatásait is bekalkulálva mintegy 310 millió dollár veszteséget sikerült felhalmozni a szeptember végén zárult negyedév során, aminek folyományaként 600 alkalmazottól válnak meg.
Olaj a tűzre (már amennyiben komolyan vesszük), a Wall Street Journal egyik publicistájának cikke, amiben a szerző úgy látja, hogy a céget most érné meg felvásárolni valakinek, leginkább a Disney médiabirodalomnak.

johnriccitiello_2.jpg


Elemzők szerint a részvényárfolyam zuhanását követően elbizonytalanodhatnak a befektetők (főleg a kisrészvényesek), akiket már a WSJ puszta spekulációnak mondható cikke miatt is szívroham kerülget. Talán ezzel lehet összefüggésben, hogy John Riccitiello, egykori és mostani cégvezető saját vagyonából egymillió dollárt fordított arra, hogy EA részvényeket vásároljon. Egészen pontosan 1.04 millió dollárért cserébe 42.500 darab részvénnyel bővítette csomagját 24.5 dolláros részvényenkénti áron.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)