Hirdetés

Jó évet zárt az Xbox 360

|

A 2008-as esztendő a PlayStation 3 látványosan javuló játékkínálata ellenére jobban alakult az Xbox 360 számára.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítja a Microsoft. Régi fogás és ezerszer bizonyított tény, hogy ha valamit elég sokszor ismétlünk és ismétlünk és mondogatunk és kommunikálunk, azt az emberek előbb-utóbb elhiszik. Még akkor is igaznak vélik, ha netán nem lenne a szavak mögött semmi valóságtartalom. Jelen esetben nem erről van szó, hiszen a számok magukért beszélnek. Ha már az előző generáció versenyét a Sony, a mostanit pedig a Nintendo nyerte, a Microsoft joggal nyugtatgathatja magát azzal, hogy nem csak megvetnie sikerült lábát a konzolpiacon, hanem egyenesen megkerülhetetlen szereplővé nőtte ki magát, s a jelek szerint képes kettő közül az egyik riválisa fölé kerekedni.
Az Los Angeles Times online kiadása szerint három hónapja még ötmillió példánnyal vezetett a Microsoft konzolja riválisa előtt, ám ezt az előnyt az ünnepek alatt további három millióval, mintegy 8 millióra növelte. Ez azt jelenti, hogy a konzol 2005. novemberi megjelenése óta 28 millió Xbox 360 talált gazdára, míg az egy esztendővel később rajtolt PlayStation 3-ból 20 millió.

xbox-360-versions.jpg


További optimizmusra ad okot, hogy Észak-Amerika után az EMA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) zónában a GfK Chart-Track adatai szerint leglátványosabb eladásnövekedést bemutató konzollá nőtte ki magát. Egyes országokban (Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) kétszer annyi X360-at adtak el, mint egy évvel korábban.
A Microsoft állítása szerint ez összesen 8 millió konzolt jelent a 2008-as év során az EMA zónában, s immáron hónapok óta következetesen felülmúlja elsődleges riválisát.
A Wii most nem játszik, hiszen mint tudjuk, letarolta a piacot, meghódította a nagyobb casual réteget és jól elvan magában.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)