Hirdetés

[HW] Intel: már nem csak a benzin ólommentes

|

Az Intel mai bejelentése szerint teljesen ki fogja vonni az ólom használatát processzorai gyártása során, legkésőbb 2008-ig.

Hirdetés

Az Intel ma jelentette be, hogy processzorai - kezdve a 45 nanométeres, magas K-együtthatójú processzorcsaládjával - száz százalékig ólommentesek lesznek. Ezek az Intel új generációs Core 2 Duo, Core 2 Quad és Xeon CPU-i, amelyek gyártását a vállalat az 2007 második felében kezdi meg. Az ólmot többféle, a mikroelektronikában használatos tokozásban és az Intel chipeket a tokhoz illesztő forrásszemeken használják. A különböző tokozásokat a processzorok különböző piaci célszegmenséhez használják, ilyenek például a mobil-, az asztali vagy szerverpiac. A tokozás lehet PGA (pin grid array), BGA (ball grid array) vagy LGA (land grid array) kivitelű, amelyek az Intel új processzoraiban mind teljesen ólommentesek. 2008-ban egyébként a vállalat 65 nanométeres lapkakészleteit is teljes mértékben ólommentessé teszi.

Tovább a teljes cikkhez »

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)