Hirdetés

HP a PC-eladások élén

|

A Gartner piackutató/elemzőcég első negyedévi jelentése szerint az összeszerelt, kész PC-k eladási listáján – a Dell-t majdnem 2.5 millióval megelőzve – a 11 millió asztali- és szervergépet, továbbá notebookot szállító Hewlett-Packard áll. Ez a világ PC eladásainak 17.6%-a.

Hirdetés

A második helyre szorult – egyébként USA piacelső – Dell-t követi a 4.3 milliót eladó Acer, őt pedig a Lenovo, majdnem 4 millióval. A sort a 2.6 millió gépet eladó Toshiba zárja. A tavalyi év első negyedévéhez képest 9%-kal 62.7 millió darabra nőtt így az eladott PC-k száma.
A Gartner elmondta azt is, hogy a Vista piacra dobása „nagyon limitált” hatással volt az eladásokra. Pláne igaz lehet ez Kínában :)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)