Hirdetés

A hi-tech öltözékek kora

|

Az intelligens ruhák felhasználási területe a számítástechnikától a gyógyászatig terjed - nem is beszélve a léggitározás távlatairól.

Hirdetés

A canberrai Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) kutatóintézet rostanyagokkal és textilekkel foglalkozó munkatársa, Richard Helmer (képünkön) bemutatta legújabb fejlesztését, a WIS - wearable instrument shirt, vagyis "viselhető hangszer-ruha" - elnevezésű találmányt. A dolog lényege, hogy egy ing szövetébe elektronikus érzékelőket építettek, melyek lehetővé teszik, hogy a gitárjátékot imitáló mozdulatok az érzékelők rádiójeleit vevő számítógép segítségével valódi gitárhangokat szólaltassanak meg.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)