Hirdetés

Heti mozipremierek 11.12-11.19.

|

A Szuperbojz rettenetes bukása után a héten nem lesz magyar film, persze a két dolog nem függ össze, viszont hosszabb távon biztosan kihat a magyar filmiparra.

Hirdetés

Na igen, a Szuperbojz. Nem nyert, hogy szépen fogalmazzak. Viszont a héten négy új film érkezik a hazai mozikba, valamint megnyílt Budán az Október Huszonharmadika út 8-10-ben a Cinema City Allee, melyben 13 teremben élvezhetitek a legújabb filmeket. Meg a popcorn-t kólával.

Magyar film nem, viszont új animációs film lesz a héten, ami pedig a Don Quijote szamarancsa. Cervantes regényét, valamint az animáció szabadságát felhasználva dobtak össze egy vígjátékot, melyben természetesen nem minden olyan, mint ahogy az a regényben szerepelt. Don Quijote Dulcinea kegyeit szeretné elnyerni, ebben segítségére lesz hű lova, Sancho, valamint Rucio, a szamár sem tesz le arról, hogy egyszer táltos paripává változzon.

Aki szereti a börtönös filmeket, annak minden bizonnyal tetszeni fog a francia-olasz dráma, a Cannes-i filmfesztiválon díjat nyert A próféta. A film középpontjában egy 19 éves analfabéta fiú áll, akit hat évre ítélnek el. A többi rabot elnézve elég erős hátrányban van, elesettnek tűnik. A korzikaiak befogadják maguk közé, s a főnök különböző feladatok elvégzésével bízza meg, melyeket ő jobb híján szó nélkül végrehajt. Miközben a korzikaiak számára úgy tűnik, hogy Malik az ő emberük, addig ő alattomos módon saját hálózatot hoz létre. Drogot csempész a városba és a börtönbe egyaránt, s kis idővel rivális csapatot hoz létre a korzikaiakkal szemben. Elindul hát a harc.

Harmadik filmünk egy érdekes darab, a Tiszta napfény. A film főszereplőjének minden összejön, harmincas éveiben járó egyedülálló anya, aki egy nős férfi szeretője, s ezen felül takarítónő. Huga még mindig otthon lakik az apjukkal, aki szintén nem túl szerencsés fajta, bár ő inkább üzletemberként próbál érvényesülni. A testvérpár a gyors pénzszerzés reményében bűntettek helyszinein vállal takarítást, és ez összehozza a lányokat, megnyílnak egymás előtt.

És a végére következzen a sokak által várt, viszonylag nagy promót kapott katasztrófafilm-féleség, a 2012.  A maják tudhatnak valamit, ősi naptárukat csak 2012-ig készítették el. 2009-ben tudósok bebizonyították, hogy tényleg nincs sok hátra, ezért a világ legfőbb vezetői kitaláltak egy tervet, amivel sokan megmenekülhetnek, ám sajnos nem mindenki. Jackson Curtis (John Cusack) egy kirándulás alkalmával rátalál a Yellowstone parkban egy titkos kutatólaboratóriumra, és felfedezi, hogy közel a vég, de a kormány ezt erősen igyekszik elhallgatni. Sietnie kell, hogy megmentse családját, miközben különböző apokaliptikus kalandokat él át.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)