Hirdetés

Heti mozipremierek 11.05-11.12.

|

A héten már érezhető lesz a karácsony közeledte, de azért még csak mérsékelten.

Hirdetés

Bizony emberek, már kevesebb, mint két hónap van hátra az év legköltségesebb ünnepéig, mikor szeretteinkkel együtt megnézzük a Reszkessetek Betörők összes részét immáron nagyjából az ötszázhuszonhétezredik alkalommal, vagy esetleg valamelyik Beethoven filmet, amit csak ötszázhuszonhatezerszer láttunk. Szerencsére a mozik illetve DVD kölcsönzők akkor is nyitva lesznek, valamint saját gyűjteményünkből is válogathatunk.

Első filmünk a Karácsonyi Ének, melyet Robert Zemeckis szállít le nekünk. Az a Robert Zemeckis, akinek a Vissza a jövőbe trilógiát, valamint a Forrest Gump-ot is köszönhetjük. A CGI technológiával készült film Dickens klasszikusát veszi alapjául, s a főszereplő Jim Carrey külsejét kapta. Ő egy mogorva öregember, akit karácsony napján három szellem látogat meg, megmutatják neki, mi is az igazi szeretet.

Második filmünk egy fontos, ám kevesett emlegetett eseménynek állít emléket, melynek következtében Balassagyarmat továbbra is magyar kézen maradt. A legbátrabb város az 1919. január 24.-én történt sikeres, a Balassagyarmatot cseh megszállás alól felszabadító hős lakókról szól, az esemény körülményeit foglalja össze. Pédaértékű cselekedet volt, a város jogosan érdemelte ki a Civitas Fortissima címet.

Ugyan már benne vagyunk az őszi időjárás közepében, a hollywood-i filmesek igyekeznek a trópusi hangulatot az emberek közelébe hozni. A Páros mellékhatás is ilyen darab, melyben Vince Vaughn, Kirsten Bell, Jason Bateman és Kristin Davis még két párral karöltve egy trópusi üdülőparadicsomba utaznak, hogy pihenjenek egy kicsit. Az egyik pár a házasságát szeretné rendbe hozni, a többiek pedig velük tartanak. Azonban szembesülnek azzal, hogy ez nem egy egyszerű nyaralás, párkapcsolati terápián vesznek részt, s fel kell emlegetni problémáikat, ami, mint azt tudjuk, mindig rosszul végződik. Aki többet akar tudni a filmről, valamint kíváncsi Sophiaso véleményére (és ugye ki ne lenne az? ;)), az itt olvashatja el a kritikát.

Következő filmünk szintén egy magyar produkció, mely a Szobafogság címet kapta. A történet egy lányról szól, aki egy harmincas éveiben járó bűnözőt rejteget a szekrényében. Viszonyuk jól alakul, amíg a férfi meg nem unja a lány fiatalos viselkedését, s inkább az egyedülálló édesanyát választja. A lánynak nem tetszik ez, ráadásul felbukkan az anya volt férje is. A lány nem árulja el a férfi kilétét, ám a bonyodalom egyre nagyobb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)