Hirdetés

A csaló, aki Kickstarteren gyűjtögetőket húzott le

|

Több mint 100 Kickstarter kampány bevételéből lopott egy bűnöző, aki ráadásul még a támogatásért járó jutalmakat is besöpörte.

Hirdetés

Aki Kickstarterre viszi projektjét, valószínűleg azért döntött a közösségi finanszírozás mellett, mert nagy szüksége van a pénzre. 

A Kickstarterezők többsége pont annyit kér, amennyire valóban szüksége van álmai megvalósításához, és ha ebből akár csak 1000 dollár is hiányzik, az komoly problémákat okozhat. Az Encik Farhan felhasználónevű, feltételezhetően maláj úriembert (az Encik Jawi nyelven azt jelenti, Mr.) azzal vádolják, hogy miután talált egy olyan Kickstarter kampányt, amiben a támogatók kézzel fogható ajándékokat is kapnak, 1000 dollárral támogatta azt, majd várta a vásárlást igazoló nyugtát. Ahogy megérkezett hozzá a nyugta és az ajándék poszter, könyv, stb., felhívta a bankját, majd visszautaltatta a pénzt, mondván átverés áldozata lett, megtartva így a tárgyakat és a pénzt is. Az egyik szenvedő fél Alex Heberling képregényrajzoló, aki jelentette is az esetet. A Kickstarter megígérte, hogy az Amazonnal (aki a fizetéseket kezeli az oldal számára) együttműködve kivizsgálja az esetet. Olyan ez, mint egy adományos dobozból lopni, vagy egy kisbabától elvenni a nyalókát. Rohadt nagy szemétség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)