Hirdetés

GUN: A kisebbségek támadásba lendültek

|

A nemrég megjelent GUN című vadnyugaton játszódó akciójáték kiadója, az Activision akár komoly jogi problémákra is ütközhet. Az Amerikai Indiánok Szövetsége (Association For American Indian Development) ugyanis rasszista vonásokat vélt felfedezni benne. Aki már játszott a játékkal, az tudja, hogy az 1880-as évektől kezdődően Colton White szerepébe bújva járhatjuk végig a korabeli vadnyugatot. Útja során az indiánokat ellenségként feltüntetve meg kell gyilkolnunk. Emellett egyébként találkozhatunk távolkeleti népekkel is, és a "hagyományos fehér" emberek között is több ellenséget fedezhetünk fel. Az összes fő ellenfél fehér bőrű egyébként. A Szövetség erősen fontolgatja, hogy bepereli az Activisiont, arra szólítva fel őket, hogy visszahívják a játékot. Egy esetleges cenzúrázott kiadást is támogatnának. Részletesen leírják, a játék mely elemeivel nem értenek egyet. Felsorolják például a skalpolás, mint fogalom szerepeltetését, a skalpoló kést, és azt, hogy nem egy helyszínen kizárólag az összes indián kivégzésével haladhatunk tovább a játékban. Egyébként egy bizonyos pont után az indiánok barátként tekintenek főhősünkre. A Szövetség egy petíció formájában kívánja népszerűsíteni elképzeléseit. Update: Azóta reagált a kiadó is a történtekre. Az Activision közleményét és a részleteket találhatjátok.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)