Hirdetés

GTA IV - Hatmillió példány az első héten

|

A GTA IV minden előzetes várakozást és szórakoztatóipari csúcsot megdönt. Első héten 6 millió példányt adtak el belőle...

Hirdetés

A GTA IV hihetetlenül jól szerepel: eladásai és bevételei minden eddigi szórakoztatóipari rekordot megdöntenek: videó-játékok között első napi bevételben eddig a Halo 3 volt a csúcstartó 170 millió dollárral, a GTA IV az első napon 310 millió dolláros bevételt hozott. Első héten a Halo 3 300 milliós bevételt hozott a Microsoftnak, míg most a GTA IV már 500 millió dollárnál tart. S ez még semmi - filmek tekintetében első heti bevételeket figyelembevéve a Karib-tenger kalózainak harmadik része volt eddig a csúcstartó kicsivel több, mint 400 millió dollárral, most ezt a csúcsot is felülmúlta a GTA IV.

Érdekesség, hgoy az amerikai területeken  2,317 millió X360 és 1,386 millió PS3 példányt adtak el, míg Európában 1,227 millió PS3 és "csupán" 970 ezer X360 változat kelt el: a játékot Japánban egyelőre nem forgalmazzák. S ha valaki azt hinné, hogy a GTA IV megjelenése az élre röpítette valamelyik konzolt az aheti eladásokban, az téved - Amerikában ezen a héten 398 ezer Wii kelt el (köszönhetően a Super Mario Kart megjelenésének, ami 1.2 millió példányban ment el), míg x360 és PS3 együtt (!) 265 ezer darabot adott el. Európában kicsit más a helyzet, hiszen bár a Wii vezeti az eladásokat 199 ezer darabbal, a PS3 197 ezerrel majdnem utolérte, az x360 144 ezres eladása is szép teljesítmény.

Egy dolog biztos: a GTA IV sikerét látva most jónéhány média-mogul erősen elgondolkodhat majd azon, hova is érdemes a sok-sok millió dolcsit befektetni...

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)