Hirdetés

Gondban lehet a Sony

|

Abban bizony, ugyanis egy apró kaliforniai cég, a Parallel Processing beperelte a Cell kapcsán. A cég szerint a PS3 lelke megsérti egy szabványukat, így jogi lépéseket tettek.

Hirdetés

Egy még 1991-ben benyújtott szabványukról van szó, aminek tartalma „szinkronizált, párhuzamos számítások osztott memóriával”, avagy egy Cell Engine-hez igen hasonló rendszer. A mostani Parallel Processing egy International Parallel Machines nevű cég maradéka, akiké a szabvány eredetileg volt. Akkor azonban még túl bonyolultnak tartották általános célú alkalmazások eredményes fejlesztését ilyen rendszerekre. Soha nem is ért el sikereket az asztali számítógépek vagy a notebookok világában, azonban a PS3 korábban csak szuperszámítógépes környezetben felbukkanó technológiája már igen.

300px-Cell_Broadband_Engine_Processor.jpg

UPDATE, 20:06 - A Parallel Processing mint kiderült, állítólag nem kevesebbet kér az elmondásuk szerint "jóvátehetetlen károk" és a "pénzügyi veszteség" fejében, mint hatalmas kártérítést és a perköltség kifizetését. Emellett (kapaszkodni!) a tulajdonukban lévő szabványt megsértő termékek lefoglalását és megsemmisítését - avagy kevésbé virágnyelven: zúzzák be az összes PlayStation 3-at! :)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)