Hirdetés

Fontos frissítéssel lép szintet a PlayStation Store

|

A Sony könnyen láthatóvá teszi, hogy milyen akadálymentesítési funkciókat kínálnak a játékok.

Hirdetés

A Sony az exkluzív játékaiban egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a fogyatékkal élő gamerek is élvezhessék őket, így például a The Last of Us Part 2 több mint 60, a tavaly megjelent God of War Ragnarök pedig már 70-nél is több akadálymentesítési funkciót kínál a hangok irányának feliratozásától a magas kontraszton át az automatikus lootolásig.

A vállalat következő nagy dobása a januári CES 2023-on leleplezett hozzáférhetőségi kontroller, a Project Leonardo lesz, amelynek egyelőre nincs megjelenési dátuma, addig viszont most egy fontos frissítéssel bővült a PlayStation Store is.

Hirdetés

A Sony a PS hivatalos blogján jelentette be, hogy a PlayStation 5 konzolokon a digitális játékáruház már külön listázni fogja, hogy az egyes játékok milyen akadálymentesítési funkciókat tartalmaznak. Ehhez csak meg kell nyomni a háromszög gombot az adott játék hubján, a felugró leírás pedig tételesen sorolja az elérhető lehetőségeket.

A frissítés ettől a héttől kezdve válik globálisan elérhetővé, így könnyen lehet, hogy már te is kipróbálhatod. A PlayStation Store ezzel több mint 50 akadálymentesítési címkét (Accessibility Tags) kínál 6 kategóriában (vizuális, hangalapú, feliratokra vonatkozó, irányítási, gameplay és online kommunikációs segítségek), egyelőre viszont egész szűk a funkciót támogató játékadatlapok köre:

  • Days Gone
  • Death Stranding Director's Cut
  • Ghost of Tsushima Director's Cut
  • God of War
  • God of War Ragnarök
  • Gran Turismo 7
  • Marvel's Spider-Man Remastered
  • Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Returnal

A Sony azt ígéri, hogy idővel bővülni fog a választék, ahogy a külsős fejlesztők is összeboronálják a játékaikat a frissítéssel. Az update mindenesetre jelentős lépés, hiszen a fogyatékkal élő vásárlóknak hatalmas segítséget nyújthat a rendelkezésre álló akadálymentesítési lehetőségek átláthatóbbá tétele.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)