Hirdetés

Folytatódik a kaliforniai játék-botrány

|

Miután Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger aláírta azt a törvényhatározatot, melynek értelmében 2006. január 1-jétől erőszakos jellegű játékokat kizárólag felnőttek vásárolhatnak, a videojáték-ipar nevében a Szórakoztató Szoftverek Egyesülete (ESA) bíróságra kívánja vinni az ügyet. Azonban várhatóan enélkül is botrány lesz belőle, mivel a központi bíróság több más államban is vásárlóellenesnek nyilvánította a törvény által okozott megszorítást. A gond valahol ott lehet, hogy az egész balhét kampányra kívánják felhasználni. Először jól beleverték az amerikaiak fejébe, hogy mennyire káros is a videojátékokban található erőszak a fejlődő gyermekekre, majd a szülők ezen felbátorodva elkezdek kézzel-lábbal védekezni és perelni. Végül a fejesek kitalálják, hogy akkor most az egészet szabályozzuk törvényileg és akkor a nép látja, hogy ez jó... Nos, ez szerencsére Amerikában sem ennyire egyszerű. A nagyobb játékkiadók is összefogtak az ügy érdekében és valószínűleg a törvény hatályba lépése előtt megoldódnak a gondok.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)