Hirdetés

Folytatódik a Sony rootkit-ügye

|

A múlt heti eset kapcsán azóta kiderült, hogy a Sony más eszközei és szoftverek is érintettek a rootkit-ügyben.

Hirdetés

A múlt héten az F-Secure szakemberei a Sony egyik USB-s pendrive-jának veszélyeire hívták fel a figyelmet. A biztonsági cég szerint az ujjlenyomat-olvasóval is ellátott, MicroVault USM-F típusú kis adattárolókhoz készült driver rootkit funkciókkal rendelkezik. A szoftver a Windows könyvtárába ugyanis egy olyan mappát hoz létre, amelybe a fájlok úgy elrejthetők, hogy azokat több víruskereső és biztonsági szoftver is képtelen ellenőrizni. Amennyiben azonban ismert a rejtett könyvtár neve, akkor abba szabadon elhelyezhetők akár kártékony programok is, így a Sony rootkit hírre nyilvánvalóan a vírusírók is hamar felfigyeltek.

 

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)