Hirdetés

Ezt ígérik az Optimized for Series X játékok

|

A Microsoft a következő generációban egy egyedi címkével fogja ellátni azokat a játékokat, amelyek kihasználják az új konzolban rejlő számítási kapacitást, a cég pedig most el is magyarázta, hogy ez pontosan miben nyilvánulhat meg.

Hirdetés

Még a jelenlegi balszerencsés körülmények sem tudták megakadályozni, hogy tegnap megrendezésre kerüljön az Xbox Series X bemutatója és végre mozgásban is megnézhettünk néhányat azokból az ütős játékokból, amelyek a Microsoft következő generációs konzolján megjelennek majd. A figyelmes nézők azt is észrevehették, hogy a bemutatott játékok az "Optimized for Series X" címkével vannak ellátva és bár a közvetítés során nem kaptunk magyarázatot ennek a jelentésére, a cég szóvivője most pótolta ezt az elmaradást.

Hirdetés

A Microsoft szerint ez a jelölés olyan játékokra vonatkozik majd, amelyek valamilyen formában kihasználják a konzol által kínált extra hardveres lehetőségeket:

"Az Xbox Series X konzolra optimalizált játékok lenyűgöző töltési időket, látványt és teljesítményt fognak kínálni, de az egyes fejlesztők feladata lesz majd eldönteni, hogy miként használják ki ezeket a lehetőségeket, és hogy melyik következő generációs technológiákat építik majd be a játékaikba."

Ez alapján könnyen lehet, hogy a címkével jelölt játékok némelyike csak egyet aknáz ki a lehetőségek tárházából, míg mások akár az összeset, arról már nem is beszélve, hogy a jelzés látszólag nem tesz különbséget a valóban 4K-s felbontású, illetve a felskálázott játékok között.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a megkülönböztető címke haszontalan lenne, hiszen tájékoztat arról, hogy mely játékokkal tudjuk a legtöbbet kihozni a gépből, de ettől függetlenül reméljük, hogy a Microsoft idővel majd finomít a rendszeren, mert ez jelen formájában inkább meseszerű reklámszövegnek hangzik, mint tényleges segítségnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)