Hirdetés

Ekkor jelenhet meg a Resident Evil 9

|

A Capcom hamarosan bejelentheti a következő Resident Evil játékot.

Hirdetés

Tavaly decemberben egyértelművé tette a Resident Evil 4 remake rendezője, Yasuhiro Anpo, hogy a Capcom további remake-eket fog csinálni, mivel ez biztos bevételt jelent a vállalatnak (ő biztos pontként fogalmazta meg, de ez a lényeg), ugyanakkor nem lett elfelejtve az a vonal sem, amit a Resident Evil 7-tel kezdtek meg és a Resident Evil Village-dzsel folytattak. 

Ez lesz a Resident Evil 9. Egy iparági bennfentes, Dusk Golem (aki már többször is szellőztetett meg olyan információkat, amik valósnak bizonyultak) tekinthető az RE9 legnagyobb pletykaforrásának, legutóbb például azt pedzegette Twitteren/X-en, hogy a következő epizód az RE Engine új, nyitott világú technológiájára fog építeni, amit a Capcom a Dragon's Dogma 2-nél is használt. 

Hirdetés

Dusk Golem most azzal kezdte mondandóját, hogy cáfolta azokat az interneten felröppent híreszteléseket, miszerint a Resident Evil 9 még 2025-ben sem érkezhet meg, ugyanis ő épp az ellenkezőjéről értesült. Forrásai szerint a Capcom valójában "elég hamar" be fogja jelenteni a játékot, amit egy viszonylag közeli, 2025 januári megjelenés követhet. Természetesen mint minden fülest, úgy ezt is fenntartásokkal kell kezelni, de Golem úgy tudja, hogyha minden a terv szerint alakul a vállalatnál, akkor ez az a menetrend, amit követni fog a franchise tulajdonosa. 

A bennfentes egyúttal megerősített két korábban már elhangzott érdekességet is. Egyrészt mire a Resident Evil 9 megjelenik, ez lesz a sorozat leghosszabb ideje fejlesztett (állítólag 2018 óta dolgoznak rajta), és egyúttal a legnagyobb költségvetésű játéka is. Dusk Golem egyébként azt is megemlítette, hogy 2023 elején több Resident Evil projekt is zöld lámpát kapott a Capcomnál, szóval a következő években el lesznek látva újdonságokkal a rajongók. 

A legkézenfekvőbb helyszín a Resident Evil 9 bejelentésére a június elején megrendezésre kerülő Summer Game Fest nyitóceremóniája vagy éppen az akkorra tervezett nagy Xbox esemény. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)