Hirdetés

Egy 14 éves GTA San Andreas modot szedtek le a készítői a Take Two hadjárata miatt

|

A srácok még azelőtt léptek, hogy az ügyvédek felszólításai felbukkantak volna a levelesládáikban.

Hirdetés

A Take Two és a Rockstar Games látszólag kereszteshadjáratot hirdetett a régebbi GTA epizódok modderei ellen. A különböző pályamodok alkotói sorban kapják a DMCA felhívásokat morcos kedvű ügyvédektől, akik követelik a rajongói kiegészítések eltávolítását.

Az egyik legfontosabb ilyen projekt alkotói ugyan még nem kapták meg a levelüket, de valószínűleg nem maradtak volna ki a szórásból, ha nem mennek a dolog elébe.

Hirdetés

A GTA United célja az volt, hogy beépítse a GTA III és a GTA Vice City világát a San Andreasba. Egy hatalmas projekt volt ez, amit több részletben abszolváltak a modderek. Először 2007 elején kiadták a Vice City 2 San Andreas című modot, amit 2007 végén a Liberty City 2 San Andreas követett. Később megjelent a GTA United első bétája, aminek utolsó verziója, az 1.2 2012. december óta érhető el.

A fejlesztők most eltávolították mind a United, mind az azt megelőző 2 változat minden hivatalos forrását, ezzel eltűntetve egy nagyon fontos modot. A közösség ezt egy korszak végeként éli meg, amiben a legrosszabb, hogy nem is értik az okát.

A Take-Two semmilyen indokot nem adott a közelmúltban indult tisztogatásra. Lehet, hogy remake/remaster projekteken dolgoznak, de akármi is a cél, azt nem közölték sem a publikummal, sem a sajtóval. Egyelőre csak a negatív hatásait látjuk ennek a lépésnek, ami nem segít a cég megítélésében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)