Hirdetés

Egér és billentyűzet támogatást kap az Xbox Cloud Gaming

|

Nagy lépést tesz előre a Microsoft felhős platformja.

Hirdetés

A hivatalosan 2020 szeptemberében útjára indított Xbox Cloud Gaming (leánykori nevén Project xCloud) ma már világszerte 26 országban biztosít hozzáférést a felhőben futó játékokhoz Androidon, iOS-en, Xbox konzolokon és PC-n egyaránt.

A tavaly óta teljes mértékben a next-gen Xbox Series X hardverére épülő szolgáltatás most újabb komoly fejlesztés előtt áll, a Microsoft ugyanis már dolgozik a billentyűzet és az egér támogatásának hozzáadásán.

Hirdetés

Az Xbox Cloud Gaming jelenleg csak a kontrollert, illetve bizonyos címeknél az érintőképernyős vezérlést támogatja, Jörg Neumann, a Microsoft Flight Simulator fejese egy nemrég tartott youtube-os kérdezz-felelekben viszont elárulta, hogy előbb-utóbb bekerülnek a repertoárba a PC-s perifériák is.

Neumann a repülős szimulátor jövőjéről beszélve tárta fel, hogy az Xbox Cloud Gamingért felelős csapat dolgozik a funkción, így az egér + billentyűzet párosa nem csak a Flight Simulatorban lesz elérhető. A fejlesztést tehát nem ők végzik, ezért pontos megjelenési dátumot sem tudott mondani, de személy szerint azt reméli, hogy júniusra készen állhat az újdonság.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A vezető azt is belengette, hogy a Flight Simulator felhős változata az érintőképernyős és a giroszkópos irányítást is támogathatja. A The Verge megkérdezte az Xbox PR-osztályát a témáról, ők pedig nem is tagadták Neumann állításait:

"Az induláskor a Microsoft Flight Simulator a szabványos kontrollereket támogatja a felhőalapú játékhoz. A csapat kísérletezik az érintéssel és a gyro-vezérléssel, és izgatottan várja az egér+billentyűzet felkarolását, amint az elérhetővé válik a platformon, de egyelőre nincs konkrét bejelentésünk vagy időzítésünk, amit megoszthatnánk."

Kétségtelen, hogy a Game Pass Ultimate tagsággal elérhető Xbox Cloud Gaming számára hiánypótló lesz ez a bővítés, hiszen a GeForce Now, a Google Stadia és az egyelőre csak korai hozzáférésben futó Amazon Luna is támogatja a jó öreg bill + egér kombót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)