Hirdetés

Duke Nukem - véget ért a per, a Gearboxnál maradtak a jogok

|

A Gearbox végül peren kívül egyezett meg a 3D Realms és az Interceptor Entertainment párosával, aminek eredményeképpen a tesztoszterontól túltengő franchise a Gearbox kizárólagos tulajdona marad.

Hirdetés

Tévedtek azok, akik úgy gondolták, hogy a Duke Nukem Forever kiadásával véget ér a sorozat kálváriája, ugyanis a 3D Realms úgy döntött, annak ellenére is új rész fejlesztésébe fog, hogy már eladták jogokat. A Gearbox persze ezt nem hagyta annyiban, és a Mass Destruction fejlesztésének láttán rögtön bírósághoz fordult, az ügyet pedig csak most sikerült lezárni, bár szerencsére peren kívül.

Amint azt sejteni lehetett, a Gearbox továbbra is a Duke Nukem jogok kizárólagos tulajdonosa, a 3D Realms játéka pedig, amint azt már egy ideje szintén tudtuk, Bombshell néven, egy női főszereplővel érkezik majd. Egy közös közleményben az Interceptor és a 3D Realms azt írják, örülnek, hogy lezárult a per, ezután a Bombshell befejezésére koncentrálnak, és izgatottan várják, mit tartogat a sorozat jövője a Gearboxnál. Márpedig Randy Pirchford egy korábbi nyilatkozata szerint egyáltalán nem kell lemondanunk egy újabb Duke Nukemről, de persze a részletekről semmit nem tudunk. Érdekes adalék a történethez, hogy a 3D Realms alelnöke, és az Interceptor alapítója, Frederik Schreiber leírja a közleményben, hogy egy új rész, a Duke Nukem Reloaded fejlesztéséhez minden támogatást megadott volna a Gearbox, ő maga döntött a projekt törléséről, hogy új cégével a Rise of the Triad fejlesztésébe kezdhessen.

Szerintetek jó kezekben lesz Duke a Gearboxnál?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)