Hirdetés

Dragon Age: Origins - A Baldur's Gate örököse

|

A Baldur's Gate harmadik része nagy valószínűséggel nem a BioWare égisze alatt fog elkészülni. Ezért a Dragon Age: Origins-t szánják annak.

Hirdetés

Ezt Greg Zeschuk, a BioWare és a EA vezetőségébe tartozó szakember mondta egy interjúban, amiben elárulta; nagyon sajnálják, hogy nem ők készíthetik a legendás Baldur's Gate harmadik részét, éppen ezért a Dragon Age: Origins-t tekintik annak szellemi örökösének.


Mivel az elhúzódó jogi acsarkodás eredményeképp az összes Dungeons & Dragons jog, beleértve a Baldur's Gate kiadásának a jogát is az Interplay-től az Atarihoz vándorolt, ezért ekkora „távolságból" képtelenség lenne az eredeti Baldur's Gate III-mat fejleszteni. Arra a kérdésre, hogy ha lehetőséget kapnának a fejlesztésre, élnének-e vele, a válasz egy „talán" volt.
Zeschuk elmondása szerint kicsit fusztráló, hogy azokat a karaktereket és azt a történetet, amit hosszú évek alatt gondosan megalkottunk, most elvették tőlünk. Bár amit ők el akartak mesélni a történetben, azt a Baldur's Gate II : Throne of Bhaal-al megtették. Ők itt befejezettnek érzik munkájukat, és nagyon nem is bánkódnak miatta.

Hogy miért is történik ez: tavaly decemberben Phil Harrison az Infogrames elnöke annak az eszményének adott hangot, hogy az Atari tervezi a Baldur's Gate, Dungeons & Dragons és a Neverwinter Nights játékok (korábban mind BioWare címek) feltámasztását, de nem a következő 12 hónapban. Hát ezért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)