Hirdetés

Dr. Phill is beszáll a ringbe

|

Ma már hírt adtuk kedves Jack Thompson barátunk bukdácsolásával kapcsolatban (kétszer is), de úgy látszik csak úgy jönnek elő az opportunista emberek a barlangból a tegnapi lövöldözéssel kapcsolatban.

Hirdetés

Ezúttal a talkshow host, médiamogul és pszichológus Dr. Phill McGraw az aki az egész balhét a játékokra kívánja verni. Az eset után ugyanis ő volt Larry King, a beszélgetős műsorok veteránjának vendége, a tegnapi lövöldözéssel kapcsolatos showban. Következzék Dr. Phill nyilatkozatal: " Hát Larry, minden szituáció más. Igazából az a kérdés, ki tudjuk-e szúrni őket. A probléma gyökere abban rejlik, hogy erre programozzuk a társadalmat. A józan ész azt diktálja, ha ezek a gyerekek videojátékokkal játszanak, ahol tömegmészárlásokban vesznek részt, utána ezeket fogják imádni, és részét fogja képezni társadalmunknak. Ha ezeket az elemeket összevegyíted pszichológiai esetekkel, mint a szociopaták vagy a pszichopaták, vagy egyéb mentális betegekkel, akik hatalmas dühhel rendelkeznek, akkor a szuggesztiós erő túl nagy. El kell kezdenünk ezzel foglalkozni. El kell kezdenünk elemezni ezeket a problémákat és észrevennünk azt, hogy a jelen gyerekei, akik így vannak programozva, a jövő tömeggyilkosaivá válnak." Szerintem Dr. Phill és a hasonló emberek sosem fogják megérteni, hogy a hangsúly nem a játékokon van, hanem a mentális betegségeken. Más médiákra is megpróbálták fogni ezeket a problémákat, ám a játékokat nem ismeri annyira a közvélemény, hiszen csak egy réteg használja őket, így elég könnyű bemesélni akármit a szkeptikusoknak, főleg a jelenlegi szenzációhajhász médiával. A másik amit megjegyeznék, hogy több hiteles forrás alapján a tegnapi lövöldözés oka féltékenység volt, és az első két áldozat a gyilkos barátnője és annak feltételezett szeretője volt. Ennyi erővel azt mondhatná akármelyik pszichológus, hogy a szerelem rossz dolog, mert féltékenységhez vezethet, amely egyenes út a gyilkosság felé, tehát tiltsuk be...
UPDATE: a délutáni lövöldözés (A Virginia Tech tragédia második felvonás) állítólagos oka a gazdagokkal szembeni bosszúállás volt...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)