Hirdetés

A Dellnek minden R600 chip kell!

|

A nem éppen száz százalékig hitelességéről híres The Inquirer információi szerint a Dell igen nagy igényekkel lépne fel az AMD-vel szemben.

Hirdetés

Már egy ideje csúszik az R600-as videokártya család bevezetése. Ennek hivatalos okát továbbra ismerjük, de a lényeg, hogy elméletileg május környékén már tényleg megjelenik az akkortájt valószínűleg kiemelkedően jó ár/érték aránnyal rendelkező, 65 nanométeres gyártási technológiával készített, kifejezetten DirectX 10-es környezetet is támogató lapkacsalád.
A hír érdekessége, hogy a család legkisebb tagja a R(V)610 máris minden idők leggyorsabban eladott grafikus chipjévé vált, pedig még meg sem jelent: az OEM gyártók ölre mennek a chipért, hogy a TSMC által 65nm-es technológiával gyártott, Vista képességekkel felszerelt olcsó chipeket minél hamarabb integrálhassák gépeikbe, alaplapjaikra, VGA-ikba.
Az R(V)630 is jól indul, ugyanis az AMD azon elgondolása, hogy beépítse a chipbe a Xilleon technológiát rengeteg LCD/plasma TV gyártót motivál arra, hogy megvásárolják a chipet, így ez is masszív sikerre számíthat. S mindehhez még hozzátehetjük, hogy a Dell MINDEN egyes R600 családba tartozó chipre igényt tart egyből májusban, amint elindul a gyártás. Így aztán könnyen előfordulhat, hogy sikerül teljeíteni az AMD azon tervét, miszerint idén év végére százmillió R600 alapú chipet adnak el. Mindenesetre a cégnek szüksége van egy kis lökésre, hiszen nemrég jelentették be, hogy gondok vannak a pénzügyekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)