Hirdetés

Az NFS hőskorától a bányák rejtekéig

|

A Játéközön.hu az ékes bizonyítéka annak, hogy böngésző alatt is lehetséges x,y és z koordináták egyidejű használata

Hirdetés

Vagyis a 3D. Sőt, nemsoká a Quake 3 böngészőbe történő portolása is elkészül, de az ingyenes Quake Live megjelenéséig be kell érjük kevésbé nagynevű kollégáival -ezt mintha már korábban mondtam volna-, mint mondjuk a Run for the Hills. Igazi zombihentelős FPS. Öreg bányák elhagyatott tárnáiban igen csak megemelkedett az egy főre (vagyis ránk) jutó élőhalottak száma, mi pedig pechünkre a megmenekülést jelentő kijárattól a legtávolabbi zugban kezdünk el a sötétben matatni. Zseblámpánk ugyan akad,  de hosszabb kalandozásokra az elemek véges kapacitása miatt nem igazán alkalmas. Lőszerből szerencsére nincs hiány, minden zombiba annyi ólmot pumpálhatunk, amennyit a neveltetésünk megenged. Amíg egyik szemünkkel vadul keressük a ránk vadászószörnyűségek árnyait, addig a másikkal a GPS-en tudunk tájékozódni aktuális pozíciónkról, valamint zseblámpánk állapotáról. Egész jó!

 

runforthehills_1.jpg

 

 * * *

Műfajilag az FPS mellett a másik közkedvelt stílus az autóverseny, és ha már 3D napot tartunk, akkor gondoltam illene egy ilyen böngészős játékot is bedobni a közösbe. A Power Driving első olvasatra nekem az első NFS részt juttatta eszembe, és a kellemes emlékek okán gyorsan ki is pörgettem. Úgy grafikájában, mint pályaveretezésében hasonlít a nagy klasszikusra, leszámítva persze a vezethető járgányokat és a viszonylag kevés versenyhelyszínt. Kezdetben két pályán egy autót tudunk a sejhajunk alá tenni, amiket a versenyek megnyerésével gyarapíthatunk. A vezetéskor mindenki az arcade szent szabályait tartsa szem előtt, hogy némi megszokás után gyorsan abszolválni tudja az olykor bosszantóan rakoncátlankodó ellenfelekkel nehezített versenyeket. 

 

powerdriving.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)