Hirdetés

Az elveszett cirkáló

|

A kultikus Rejtő-regény új köntösben! Kihagyhatatlan!

Hirdetés

Krokodil gyilkol, de nem elég alaposan. Hanyagsága nemzetközi konfliktust eredményez.
Kölyök úgy megrémül,hogy azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Pedig jó lenne, ha legalább ő tudná!
Piszkos Frednek rossz a lapjárása – a vesztes az angol admiralitás.
A Balmoral cirkáló legény­ségének iszonyú tragédiája: gránát csap a söröshordóba...
Rozsdás, Bunkó, Főorvos Úr, Kölyök, Piszkos Fred és a többiek...

Rejtő? Alap!

Bár még nem találkoztam sokszor Rejtő Jenő regényeivel, de amikor olvasni szoktam őket, mindig megfog az a századelői hangulat, amiket az írásai árasztanak: rejtett humorosságával, izgalmas történeteivel és változatos cselekményeivel olyannyira el tudja szórakoztatni az olvasót, hogy mind a 20. század elején, mind pedig napjainkban egyre csak várjuk, mikor bukkanunk olyan újabb Rejtő-kötetre, aminek révén belefeledkezhetünk a távoli tájakon történő tettek folyamába (hú, de hosszú mondat volt:).

Ki emlékszik Korcsmárosra?

Az 1960-as évektől kezdve Korcsmáros Pál dolgozta fel ezeket a regényeket és a képregényes formában kiadott illusztrációi nagy népszerűségre tettek szert az akkori Füles-olvasók körében. Korcsmáros fia és unokája pedig ezt a hagyományt szerették volna -sikeresen- feléleszteni, amikor a Képes Kiadó megalapításával  az eredeti rajzok rekonstruálását és újraalkotását, majd kötetbe rendezését tekintették legfőbb céljuknak. Így gazdagítják évente néhány kötettel a magyar könyvpiacot - mint most a legújabb mű, Az elveszett cirkáló  példája is mutatja.

Csetepaté - magyar módra

A könyv története egy "átlagos" hétköznapi estével indul. Krokodil, a Döglött Patkány nevű kocsma pénztárosa egy nyúlánk kölyköt fojtogat, csak úgy ok nélkül. Az ismeretlen fiatal segítségére siet Rozsda, a furfangos, vörös hajú férfi, aki barátjai oldalán meg is menti a fiú életét. Kis kocsmaharc, majd kiderül, mit keresett a Kölyök a lebujban: fivére, a feltaláló eltűnt szőrén-szálán és a legutóbbi infók alapján itt volt. Ezek után felgyorsulnak az események: a 'Gyóntatók' Rozsdás vezetésével és a kultikus alak, Piszkos Fred közreműködésével a férfi keresésére indul - hadihajók elkötésének gondja, távoli földrészek harcosainak támadása, besúgókkal való találkozás őket bizony meg nem akadályozzák!


 
Fordulatos cselekményekkel van tele a könyv: sose tudhatod, ki kicsoda; miért van ott, ahol, vagy hogy mi is a célja. Gonoszok lepleződnek le, van itt szerelem, ármány, verekedés... Érdemes egyenként megnéznetek az árnyékolást, a színezést és az arcok mimikáját, mert annyira profi munkát végzett Garisa H. Zsolt és Varga "Zerge" Zoltán, hogy le a kalappal előttük. (Egyedül az volt a "bajom", hogy nagyon rövid volt, illetve hogy ahol időbeli/térbeli ugrálások voltak, ott nem mindig volt világos, ki hol miért. De rá lehet jönni.)
 
Az ilyen színvonalas kötetekért érdemes több hónapot várni! A sorozatnak megvan az esélye, hogy olyan kultikussá váljon, mint az eredeti Korcsmáros-rajzok, vagy a Rejtő-regények.
Kérem a következőt!

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)