Hirdetés

ASUS Rampage II Extreme - Jövőt idéző drágaság

|

Minden tekintetben kimagasló tulajdonságai miatt érdemes jobban szemügyre venni az ASUS Rampage II Extreme alaplapot

Hirdetés

Hivatalosan még nem jelentették be, nemhivatalosan mégis napvilágot láttak az ASUS újgenerációs, csúcskategóriába szánt alaplapjának, a Rampage II Extreme-nek specifikációi. Az egész konstrukció meglehetősen jövőbemutató, hisz processzortámogatásban az LGA 1366 foglalatú Nehalem kódnévre keresztelt, piacra még be nem vezetett 45nm-es csíkszélességgel készülő Core i7-es Intel processzorokat fogja támogatni.

Generációváltás ez kérem a javából, tehát aki egy LGA 775-ös Core 2 Duo, vagy Quad Core processzorokat kíván egy ilyen alaplapba helyezni, az ne pocsékolja a pasztát, mert a kettő nem kompatibilis egymással. RAM téren is el van eresztve a ROG szériás alaplap, mivel hat darab DDR3-as foglalatával, teljes mellszélességgel kiáll a háromcsatornás memóriakezelés mellett. Az áramellátás a különleges VTT CPU power card-nak köszönhetően a CPU esetében 16-fázisos, a RAM esetében pedig 3-fázisos, ami feszültséggel és megahertzekkel játszadozó, a tuningot magas szinten űző felhasználóknak nagyobb biztonságérzetet adhat. A túlhajtáshoz egyébként külön gombokat is kapott az alaplap, így egyetlen mozdulattal a mezei felhasználó is képes lesz jelentős sebességnövekedést kihozni konfigurációjából.

Helyet kapott továbbá hat SATA 3.0 Gbps port, két gigabites Ethernet csatlakozó, FireWire és eSATA csatlakoztatási lehetőség, és mellékesen támogatni fogja az ATI CrossFire X és az NVIDIA 3-way SLI technológiákat. Ez eddig egy mesébe illő történet, az ár hallatán viszont hirtelen horrorba megy át az egész. Pontos adatot ezzel kapcsolatban még nem tettek közzé, ám Matteo szerint a Deluxe verzió 80e Ft körüli árából kiindulva a 100e Ft körüli ár tűnik reálisnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)