Hirdetés

A Skynet már a Doomban mészárol le minket

|

Az idei CIG alatt megrendezésre került a Visual Doom AI verseny, ahol ugyan nem Arnold lett az első, de ő volt a botok legjobbja. Ijesztő látni, mennyire jól játszik, hogyan mészárol le mindenkit.

Hirdetés

Talán emlékeztek rá, a Google egyszer felhasználta a Deepmind hálózatot arra, hogy az Atari játékokat játsszon. Hasonló volt a metodika Arnold megalkotásakor, aki egy tanulásra képes Doom bot. A program újra és újra játssza a pályákat, és igazi keményvonalas gyilkost csinál magából.

Arnold végül csak második lett, de ő "sétált" el a legjobb kill/death aránnyal, ami nagyon nagy szó az AI-k között.

A Visual Doom AI verseny egyébként arról szól, hogy ki tud csinálni egy olyan programot, ami nem csalással játszik, hanem csak azokból az információkból dolgozik, amit a képernyőn épp beolvas. Tehát úgy fejlődik, mint egy valódi játékos.

A videón láthatjátok, hogy nem minden AI volt tökéletes, volt aki elakadt a falakban, mellélőtt, de Arnod szinte tökéletesen játszott, így gratulálunk neki, és fejlesztőjének. És persze kicsit félünk attól, hogy mi lesz, ha öntudatára ébred.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)