Hirdetés

Akár ölhet is az iPod?

|

Az igen népszerű zenelejátszót tesztelték 100 ember bevonásával a Michigani Egyetemen. Arra a következtetésre jutottak, hogy a készüléktől mintegy 5 centiméterre az esetek 50%-ában akkora elektromos interferencia mérhető, ami alkalomadtán megzavarhatja a pacemaker-ek működését.

Hirdetés

Ugyan csak az Apple masináit tesztelték, de a nagy hasonlóság miatt nincs okunk feltételezni, hogy más lejátszók másképp viselkednének. A kutatásnak a célja eleve ezen implantátum és a külvilágban használatos elektromos eszközök közötti kölcsönhatások vizsgálata volt: 77 év volt a kísérletbe bevontak átlagéletkora. Egy alkalommal sikerült egy szívritmusszabályzót olyannyira megzavarni, hogy az nem volt képes érzékelni a szívdobbanásokat.
A kutatásokat tovább folytatják, most elsősorban a szabályzóval egybeépített defibrillátorokra koncentrálva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)