Hirdetés

A szerzőket védené a német kalózpárt a kiadókkal szemben

|

A fájlcserélést politikai mozgalommá emelő Piratenpartei Deutschland újraszabályozná a szerző jogot úgy, hogy több szabadságot adna a felhasználóknak, és több pénzt az alkotóknak.

Hirdetés

Nyílt vitára bocsátaná a német kalózpárt a szerző jog újraszabályozásának kérdését. Az alig néhány éves politikai mozgalom álláspontja szerint ideje a XXI. századi médiakompetens felhasználók igényeihez igazítani a törvényeket.



Tíz pontba szedett javaslata alapján a jövőben javulna a szerző alkupozíciója a jogokat rendszerint aprópénzért hosszú évtizedekre megszerző kiadókkal szemben. Talán nem ördögtől való gondolat, hogy ha valaki létrehoz egy szellemi terméket, akkor abból ő is profitáljon.



A másik oldalon a nem kereskedelmi célú (gy.k.: nem azért tölti le, hogy azt eladja) fájlcsere dekriminalizálását szeretné elérni a szerzői jog védelme alá eső művek oktatási és tartalomalkotási céllal történő szabad felhasználása mellett.
A párt tíz pontjáról a PC World cikkében olvashattok részletesebben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)