Hirdetés

A Square Enix szerint a digitális disztribúcióé a jövő

|

A Square Enix nagyfőnök szerint 10 éven belül gyökeresen megváltozik a játékpiac.

Hirdetés

Yoichi Wada - a Square Enix elnöke - szerint hamarosan váltani kell a kiadóknak, és a fejlesztőknek egyaránt. Igaz, a legtöbb elemző szerint a dobozos játékok, és a konzolok még jó darabig a piacon lesznek, Wada úr másként látja a helyzetet.

Wada szerint ugyanis 10 év múlva nem lesznek már konzolok. A játékipar a hardverplatform helyett egyre inkább a hálózatos megoldásokra épít, és a jövőben a platform egyre kisebb szerephez jut. Bármilyen terminál alkalmas lesz majd játékra, így megszűnik a hardverháború. A fejlesztőknek, és a kiadóknak pedig nem árt odafigyelni, és felkészülnie, hogy olyan játékokat tudjon hamarjában piacra dobni majd, ami kompatibilis lesz az új rendszerrel, és természetesen digitálisan terjeszthető. Kiváncsian várjuk, melyik lesz az a Final Fantasy epizód, amit már csak letölthető formában dobnak piacra...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)