Hirdetés

A Microsoft tényleg elengedné az Xbox Live Goldot?

|

Egyesek szerint csak idő kérdése, hogy az Xbox Live Goldot teljesen leváltsa az Xbox Game Pass előfizetés - a kérdés csak az, hogy mikor, és hogy ez jó lenne-e nekünk?

Hirdetés

A konzolos játékosoknak a "free-to-play" mellé sokáig oda kellett képzelni a megcsillagozott apróbetűs részt nagyjából azzal a szöveggel, hogy "persze úgy ingyenes, ahogy az életben a dolgok ingyenesek szoktak lenni". És most nem csak arra gondolunk, hogy nap végén az ingyenes játékok sírják ki tőlünk passzív-agresszív módon a legtöbb pénzt szezonbérletre, új kosztümökre, táncokra, dupla XP-re és hasonló nagyszerű dolgokra

Konzolon megszokott, hogy a multis játék lehetőségéért fizetni kell PlayStation Plus, Xbox Live Gold vagy Nintendo Online előfizetés formájában, ám néhány hónappal ezelőtt a Microsoft a PlayStationhöz hasonló módon eltörölte ennek szükségességét a free-to-play játékok esetében.

Hirdetés

A Microsoft Xbox Game Pass szolgáltatásának előretörésével párhuzamosan azonban rendszeresen előkerül a kérdés, hogy szükség van-e még egyáltalán a régi Xbox Live Gold modellre, hiszen az Xbox Game Pass Ultimate drágább ugyan, de sokkal többet nyújt: tartalmazza az Xbox Live Gold szolgáltatásait is, de azok mellett hozzáférést ad több mint háromszáz játékhoz, illetve a mobil eszközökön használható felhőalapú játékhoz is.

Legutóbb a VentureBeat újságírója, Jeff Grubb piszkálta meg a kérdést, aki egyik podcastjében kifejtette, hogy ha az Xbox Game Pass előfizetők száma elér egy bizonyos mennyiséget, a Microsoft elengedi végre a régi Xbox Live Gold modellt. Hogy ez pontosan mikor is várható, azzal kapcsolatban Grubb is csak találgat, azt azonban továbbra is biztosra veszi, a Game Pass látványos sikere csak gyorsítani fogja a folyamatot - példának az Xbox E3-as előadását hozta fel, ahol a Microsoft valóban nagyon hangsúlyozta, hogy a bemutatott 30 játék közül 27 már megjelenéskor elérhető lesz az Xbox Game Pass szolgáltatás előfizetői számára.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Grubb szerint ha a Game Pass előfizetők száma eléri a 30 milliót, a Microsoft újra elkezdi vizsgálgatni a kérdést, legkésőbb 40-50 millió Game Pass előfizetővel pedig végérvényesen elengedik az Xbox Live Goldot.

Ti hogyan látjátok, kell nekünk az olcsóbb, de kevesebb szolgáltatást nyújtó Xbox Live Gold?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)