Hirdetés

A király nevében - Előzetes

|

Uwe Boll, a videojátékok filmvászonra vitelét zászlajára tűző, teuton lovag visszatér, s a fantasy műfaj legjobb elemeit felvonultatva kísérel meg minden korábbinál mélyebb nyomot hagyni.

Hirdetés

A Dungeon Siege az elismert dizájner, Chris Taylor válasza volt az akció-szerepjátékok (másnéven hack'n'slash) koronázatlan királyának, az Ördög nevét viselő alkotásnak az egész világhoz intézett, büszkeségtől eltelt felhívására..."Csináljatok jobbat, ha tudtok!"

A nagy mű meg is született, s habár technikai értelemben, illetve lehetőségeit tekintve messze felülmúlta a Diablo-t, történet és még inkább hangulat terén csúfos vereséget szenvedett. Ettől függetlenül a Dungeon Siege széles rajongótábort mondhatott magáénak, és idővel sorozattá bővült.
2003 végén került napvilágra a hír, miszerint a Boll KG megegyezett a jogtulajdonos Gas Powered Games-szel, s dr. Uwe Boll (House of the Dead, Alone in the Dark, Bloodrayne, Postal) rendezésében nagyszabású mozifilm készül, mely a játék világára, Ehb birodalmára épül.

 

 


Szárnyaló fantázia

A játék előtt tisztelegvén a film hőse is a hangzatos Farmer (Jason Statham) névre hallgat. Eme bátor férfiú a királyság hű, ám szerény alattvalójaként éli boldog életét szerető felesége és gyermeke oldalán. Ám egy napon, mint minden vidáman induló történetben elérkezik a fordulat, mikor az ember leveti a reá kényszerített, vagy önként vállalt szerepet, s szabad utat ad valódi természetének. Jelen esetben egy krug támadás pecsételi meg hősünk sorsát, söpri el otthonát, barátait, szeretteit, s csinál hőst, egy hétköznapi emberből.
A gonosz mágiája révén egyre hatalmasabbá váló Gallian (Ray Liotta) hordái az egész királyság békéjét, mi több, az emberek életét fenyegetik. S habár küszöbön áll az Ehb sorsát eldöntő ütközet, melyben Konreid király (Burt Reynolds) seregei megvívnak a Sötét Úr (Ray Liotta) hordáival, senki sem számol az epikus sakkjátszma keretében egy magányos „paraszttal". Farmer hosszú útra indul, hogy megmentse azokat, akiket szeret, s hogy bosszút álljon a halottakért. Hűséges társaival pedig olyan kalandokba keveredik, amelyek kimenetele egyik, vagy másik oldalra billentheti a mérleg nyelvét.

 

 

%y

Hősök és gazfickók
Uwe Boll nem mindennapi szereplőgárdát, és tekintélyes összeget (60 millió dollár) szedett össze a forgatáshoz. A főbb szerepekben jól ismert karakterszínészek emelik a film színvonalát. A többség számára a Szállítóból ismerős Jason Statham alakítja legendává váló hősünket, s rajta kívül John Rhys-Davies (Gyűrűk Ura), Ron Pearlman (Hellboy), Burt Reynolds (Boogie Nights), Ray Liotta (Copland) és Matthew Lillard (Sikoly) erősíti a stábot. A szebbik nem hódolói sem panaszkodhatnak, hiszen többek között Leelee Sobiesky (Deep Impact), Claire Forlani (Ha eljön Joe Black) és Kristanna Loken (Terminator 3) színészi játékában és bájaiban gyönyörködhetnek majd.
Az eddig nyilvánosságra került képek, trailerek és filmrészletek egy izgalmas és látványos, jól megkoreografált csatajelenetektől és határozottan humoros jelenetektől sem mentes mozifilm képzetét keltik, mely az ünnepi szezon egyik nagy meglepetésének bizonyulhat.

%y

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)