Hirdetés

A kalózkodás több, mint 30 %-a két európai országban zajlik

|

Az Entertainment Software Association, amely a videójáték ipar legnagyobb kereskedelmi szervezete, egy felmérést tett közzé, amely a globális kalózkodásról szól.

Hirdetés

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot az ESA jelentésében:

2008 decemberében 6,5 millió játékot töltöttek le illegálisan P2P file-megosztó rendszerek segítségével. A két legnépszerübb warez játék letöltési forgalma messze meghaladta a játékok legális forgalmát.

Az egy hónapig tartó felmérés alatt a warezolás legfőképp két országra öszpontosult . Olaszország a teljes kalózkodás 17,1, míg Spanyolország a globális warezolás 15,1 százalékáért felel. Az ESA szerint ez legfőképp azért lehetséges, mert a két ország internet szolgáltatói egyáltalán nem lépnek fel az illegális file-csere ellen. A TOP 5 kalóz ország további tagjai: Franciaország, Németország és Lengyelország.

Az ESA ennek ellenére kitartóan küzd a kalózkodás ellen - annak ellenére, hogy az említett országokban nem sikerült sikereket elérni az ESA az Egyesült Államokban öt sikeres rajtaütést is szervezett, amely eredménye több letartóztatás és rengeteg elkobzott warez volt. Azt azonban az ESA sem tudja, mit is kezdhetne az olaszokkal és a spanyolokkal (s az egyéb, a felmérésben nem említett országokkal).

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)