Hirdetés

Már alakul a Journey készítőinek új játéka

|

Hosszú csend után most három promóciós képet is kaptunk a thatgamecompany legújabb projektjéről.

Hirdetés

Évek teltek már el mióta a Journeyért felelős thatgamecomany legutóbb játékkal kedveskedett az indie címek rajongóinak, és habár a studióban számos személyi változás is történt, tudhattuk, hogy dolgoznak egy új, nagyobb szabású projekten. Most pedig már abban is bizonyosak lehetünk, hogy már viszonylag előrehaladott állapotban lehet a játék, hiszen a thatgamecompany egy Twitter fiókot is nyitott új alkotásuk számára.

A 2012-ben megjelent Journey nagy sikert aratott és igazán egyedülálló teljesítményként írhatta be magát a történelem könyvekbe, hiszen a készítési  munkálatokban mindössze 18 fő vett részt. Befektetésük igen lassan kezdett megtérülni, a játékot fejlesztő thatgamecompany majdnem csődbe is ment, és bár a Journey számos kritikai díjat bezsebelt, a játékot fejlesztő csapat azóta szétszéledt.

Persze nem állt tovább mindenki, a Journey látványvilágát megálmodó Aaron Jessie és a dizájner Nicholas Clark még mindig a thatgamecompany alkalmazásában vannak, valamint természetesen a a cég első embere Jenova Chen is a fedélzeten van. Többen azonban új projektbe kezdtek, saját stúdióval, mint például a Journey producere Robin Hunicke, aki Martin Middletonnal alapította meg a Funomenat vagy a művészeti vezető Matt Nava, aki a Giant Squidért felelős, de volt olyan aki más, nagyobb fejlesztési munkába szállt be. A dizájner Bryan Singh például jelenleg a Naughty Dognál van és dolgozott a The Last of Us-on és az Uncharted 4: A Thief's Enden is.

A távozások miatt a thatgamecompany emberek toborzásába kezdett legújabb munkájukhoz. Egyelőre csak egy titokzatos Twitter accountot ismertettek velünk, ami a thatnextgame névre hallgat, illetve három képet is közzétettek, amik leginkább a hangulatot és az indie jelleget adják vissza.

Jenova Chen egy korábbi interjúban beszélt arról is, hogy még a Journeynél is erőteljesebben szeretne az emberi kapcsolatokról üzenni valamit a játékon keresztül. A harmadik kép esetében talán még inkább felkaphatjuk a fejünket, ebben az esetben ugyanis lehetséges, hogy egy screenshotról van szó, ez pedig igen sokat elárulna a játék látványvilágáról.

Már ti is szívesen rá tennétek a kezeteket egy újabb indie-csodára?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)