Hirdetés

38 játék már kifogástalanul fut, 24 pedig működik a Steam Decken, 5 viszont játszhatatlan a konzollal

|

A Valve elkezdte jelölgetni a Steam Deck-kompatibilis játékokat.

Hirdetés

Bár az lenne a cél, hogy a Steamen elérhető összes játék működjön a Valve idén debütáló kézikonzolján, lehetnek kivételek, amikről sajnos le kell mondani a felhasználóknak - hacsak nem telepítenek egy Windowst a Linux-alapú SteamOS mellé, ami a Proton segítségével teszi futtathatóvá a Microsoft operációs rendszeréhez írt programokat.

Aki nem akarja kijátszani a rendszert, már a SteamDB oldalán is tájékozódhat arról, mely játékok támogatják maximálisan a Steam Decket, melyek azok, amik működnek, de nem használják ki a gép képességeit, és melyekről kell teljesen lemondani.

Hirdetés

Valószínűleg maga a Valve is feltűnteti majd a játékok adatlapján, hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni, addig viszont jó tudni, hogy a nem támogatott játékok listáján 4 VR-játék mellett a Persona 4 Golden is szerepel. Aki ezt menet közben akarná játszani, várhat egy switches verzióra, vagy szerezhet egy PlayStation Vitát.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Várhatóan akkora lesz a támogatott játékok listája, hogy a nem működőkről könnyen lemondhatunk majd. A Steam Deck februárban érkezhet meg a korai előrendelőkhöz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)