Hirdetés

Az Xbox Series X videokártyájához tartozó forráskódokat is ellophattak hackerek

|

Az elkövető azt állítja, hogy ha nem sikerül pénzzé tenni az ellopott fájlokat, akkor egyszerűen csak kiszivárogtatja azokat az internetre.

Hirdetés

Az AMD nemrégiben jelezte, hogy 2019 végén felvette velük a kapcsolatot egy személy, aki azt állította, hogy a cég által gyártott GPU-khoz tartozó forráskódok jutottak a birtokába, melyeket az interneten is közzé tett. A cég azt mondja, hogy ezek között bizony az Xbox Series X videokártyájának fájljai is ott lehetnek.

Hirdetés

A hacker a TorrentFreak nevű oldalnak elmondta, hogy ha nem sikerül pénzzé tennie az ellopott adatokat, akkor egyszerűen kiszivárogtatja azokat az internetre. Először a Microsoft által működtetett GitHubon jelentek meg a kódok, azonban ezeket az AMD kérésére gyorsan eltávolították. Noha a cég elismerte, hogy valóban a videokártyáikhoz tartoznak az ellopott kódrészletek, szerintük az esetnek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

"Amellett, hogy odafigyelünk arra, hogy az elkövetőnél lévő fájlok ne kerülhessenek a nyilvánosság elé, azt gondoljuk, hogy az ellopott grafikus IP nem alapvető fontosságú a termékeink működésének és biztonságának tekintetében."

A Microsoft egyelőre nem kommentálta történteket, de kicsi a valószínűsége, hogy mindezek befolyásolnák az Xbox Series X megjelenését. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)