Hirdetés

Snakebyte Gamepad RGB X teszt - az olcsó kontroller, amit nem akarsz a kisöcsédnek adni

|

Tökéletesen kényelmes, mindent tud, nem driftel, és nem kerül annyiba, mint az Xbox gyári kontrollere - és mindössze egyetlen apró kompromisszummal kell számolnunk.

Hirdetés

Most, hogy úgy tűnik, a Microsoft lecsap a gagyi Xbox kontrollerekre, és csak azokat fogja támogatni, amik átmennek az engedélyeztetési folyamatán, mindennél fontosabb, hogy széles legyen a választék, és mindenki találhasson egy neki tetsző, a költségvetését súlyosan meg nem terhelő darabot. A Snakebyte a Microsoft partnere, így a Gamepad RGB X-et sem fogja tiltani a rendszer, sőt: olyan gördülékenyen működik vele együtt, hogy az önmagában öröm.

Mivel már Magyarországon is kapható a kontroller, kipróbáltuk, milyen élményt kínál - 15 500 Ft-os ára elsőre sokakat gyanakvóvá tehet, de nem azért olcsóbb a gyári Xbox gamepadnél, mert bármit kispóroltak belőle - az akkumulátor kivételével, persze.

Hirdetés

A tökéletes karácsonyi kontroller

A Snakebyte Gamepad RGB X ugyanis egy vezetékes kontroller, ami egy kényelmesen hosszú, 3 méteres kábellel csatlakozik a géphez. Ennek előnye, hogy sosem merül le, semennyi késleltetés nincs a gombnyomás és a parancs végrehajtása között, illetve könnyebb is, hiszen a jellemzően súlyos akkumulátor nem része az eszköznek.

Azt, hogy mi van belül, könnyen láthatjuk, ugyanis a burkolat átlátszó, de minőségi műanyag, amit jó érzés fogni, még úgy is, hogy a markolat nem textúrázott, és kisebb is, mint az eredeti kontrolleré. Az RGB X önmagában menő, viszont ami igazán különlegessé teszik, azok a gombnyomásra állítható RGB-fények: a zöld az alapszín, de beállíthatunk további 6 fix és 3 dinamikusan változó világítást is. Engem személy szerint zavart játék közben az alulról, a kezeim irányából jövő fény, de kétségtelenül menő és jól néz ki - és hát ugye ami nem világít, az nem is gamer igazából, jó, hogy kontrollerből is készült olyan, amit igazi játékosoknak terveztek.

A hall effect megváltás

Nem kell lemondanunk a rezgőmotorokról sem, csatlakoztathatunk fejhallgatót jacken keresztül, a ravaszok többállásúak, a bumperek valamivel puhábbak, könnyebben megnyomhatók, nem hangosak. Az eszköz kialakítása erősen hajaz az eredeti kontrollerére, pont olyan kényelmes használni, pusztán a Menü, a Megtekintés és a Megosztás gombok kerültek be középre. Aprók, de így is sikerült mindig azt megnyomnom közülük, amelyiket szerettem volna. Emellett a D-Pad is csak 4-irányú, viszont a megemelt gomboknak köszönhetően könnyebben használható - az XYAB gombok is jobban kiemelkednek a testből.

További előnye a Gamepad RGB X-nek, hogy analógjai hall effectesek. Ez az egyre többször használt megoldás kiküszöböli az elsősorban a Nintendo Joy-Conoknál jelentkező stick drift meghibásodást, avagy azt, hogy az analóg nyugalmi helyzetben is "húz" valamerre. Ezzel a technológiával ez nem fordulhat elő, játékérzetben pedig lényegében semmi különbség nincs.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az analógok egyébként se nem domborúak, se nem homorúak, de van textúrázott peremük, így nem tudnak róluk lecsúszni az ujjaink. Kisebb az ellenállásuk, mint az Xbox kontroller analógjaié, de nem sokkal; ezzel is könnyű precíz mozdulatokat végezni.

Alacsony ára ellenére az Xbox One-nal, Xbox Series X|S konzolokkal, valamint PC-vel is kompatibilis Snakebyte Gamepad RGB X egy kényelmesen használható, jól működő kontroller. A hall effect technológia használata szuper dolog, a még talán ennél is egyedibb funkciónak számító világítás véleményes, nekem úgy, hogy a fényerő nem állítható, csak a fények színe, annyira nem jött be, de mivel kikapcsolható, ez ne vegye el senki kedvét a vásárlástól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)